Egy jól küzdő Tarjánt győztünk le

Egy jól küzdő Tarjánt győztünk le

Magabiztos hazai győzelemmel korrigálta az előző heti váratlan vereségét csapatunk, amely a kiesés elkerüléséért küzdő Salgótarján dolgát tette még nehezebbé a bajnokságból hátralévő két fordulóra. Az eredmény ellenére a fiúknak meg kellett dolgozniuk a sikerért, két találatunk is a hajrában született, a 3 ponttal pedig magabiztosan őrizzük a negyedik helyünket.

Füzesgyarmati SK–Salgótarjáni BTC 41 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
220 néző. Vezette: Antal Péter (Kulcsár Dániel, Szabó Dániel).
Füzesgyarmat, 220 néző. Vezette: Antal Péter (Kulcsár Dániel, Szabó Dániel).
Füzesgyarmat: Fildan – Kinczel, Vincze, Toca, Pataki – Villand – Székely, Pölöskei (Faggyas, 90.), Kis Sz. (Styecz, 76.), Lukács – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Salgótarján: Megyeri – Barta, Benkő-Bíró, Grajzel, Szabó T. – Bakos, Híves, Nyéki, Sárközi – Tarlósi P., Tarlósi M. (Illés, 86.). Edző: Rubint Richard.
Gólszerző: Popescu (3., 87.), Székely (72.), Faggyas (90.), ill. Benkő-Bíró (47.).

Jobban nem is kezdhettünk volna, hiszen már a 3. percben megszereztük a vezetést, amikor Pataki bal szélről indított pontos centerezését a középen érkező Popescu Robert bólintotta 3 méterről a jobb alsó sarokba, 1–0. Lendületben maradtunk, a tarjániak térfelére tereltük a játékot és a 22. percben tovább növelhette volna az előnyt, amennyiben a Pölöskei buktatásáért megítélt büntetőt Lukács Zsombor értékesíti, a lövése azonban a jobb oldali kapuvason csattant. Az időközben szakadó eső folyamatosan rontott a pálya minőségén, de a látogatók az egyre mélyülő talajon is állták a versenyt, mi több kellemetlen pillanatokat is tudtak okozni.
Szünet után szinte a semmiből jött a vendégek egyenlítése. A 47. percben az ötös magasságából, balról beívelt szabadrúgást fejelt a védők között kapuba Benkő-Bíró Norbert, 11. Ezután Fildan kapusnak kellett két alkalommal is bravúrral megóvnia az eredményt. A folytatásban viszont saját térfelére szorult a nógrádi együttes, amely hősiesen igyekezett kapuját megóvni az újabb góltól. A 72. percig eredményesen tette, ám ekkor a labdát szerző Villand remekül tálalt Székely Dávid elé, aki a 16-os vonalánál átvette a labdát, majd egy állítás után védhetetlen lapos lövést küldött a bal alsó sarokba, 2–1. A játékrész utolsó harmadára valósággal kettészakadta pálya a nehéz talajon. Mindkét együttes a felívelésekben és távoli próbálkozásokban kereste a boldogulást, végül ez nekünk hozta meg az eredményt. A 87. percben újabb labdaszerzés után Villand szöktette a jobb szélen Styeczet, aki pontosan tette középre a játékszert, amit a 11-es ponttal egy magasságban Popescu Robert vett át, és helyezett el a jobb alsó sarokba, 3–1. Az utolsó percre is maradt a tarsolyban gól, ekkor Popescu tálalt jobbról Faggyas Milán elé, aki pár lépésről passzolt a bal alsó sarokba, 4–1.
A mérkőzés képe a kihagyott büntetőig a mi elképzeléseink szerint zajlott, utána viszont némi zavar keletkezett, amit a vendégek egyenlítését is eredményezte. A fiúk dicséretére szóljon, hogy az utolsó 20 percre megújultak és biztossá tették a győzelmet.
Jó: Toca (a mezőny legjobbja), Vincze, Fildan, Villand, Kinczel, ill. Benkő-Bíró.
Boros Tibor:Látszott a játékosainkon, hogy nagy teher alatt játszanak, de azért többeknek sikerült magas szinten futballozni. Most újra a csereként pályára lépők is hozzájárultak az eredményességhez.
Rubint Richard: Sajnos nem volt benne ez az eredmény a játékban. Egye-egynél volt lehetőség a vezetés megszerzésére, de a végjátékban a hazai csapat megbüntetett minket.

Kép: Boros Tibor csak a végjátékban nyugodhatott meg az eredmény alakulása miatt. Fotó: Nagy Marcell