Túl sokat hibáztunk elöl és hátul

Túl sokat hibáztunk elöl és hátul

Az NB III-as labdarúgós-bajnokság 21. fordulójából elnapolt meccset pótolt szerdán csapatunk, amely sorozatban öt hibátlanul lehozott hazai mérkőzés után szenvedett vereséget a Lázár Gyula Városi Sporttelepen. A Csank János vezette Gyöngyös rabolta el a 3 pontot, amely mindvégig fegyelmezetten védekezett és kíméletlenül lecsapott a hibáinkra.

Füzesgyarmati SK–Gyöngyösi AK 1–4 (0–2)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 300 néző. Vezette: Leél-Őssy Ádám (Zsákai Milán, Csóra Szabolcs).
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze, Toca, Nagy T. (Urbán, 46.), Varga M. – Bajnók, Sipos, Villand, Pataki – Zádori S. (Styecz, 46.), Lukács (Kis Sz., 80.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gyöngyös: Halasi – Molnár E., Csornij, Ficzere, Petrezselyem – Pilinyi (Sárándi, 83.), Tatár (Szilágyi, 63.) – Tarnai, Gergely, Földi – Niedermüller. Szakmai igazgató: Csank János.
Gólszerző: Toca (58.), ill. Niedermüller (31.), Gergely (38.), Ficzere (75.), Csornij (81.). Kiállítva: Toca (72.), Urbán (88.).

Hazai mezőnyfölényt hozott az első félidő, de mivel a vendégek igen jól megszervezték a védelmüket, helyzetig nem igazán jutottunk. Volt egy vitatható eset, amikor a játékvezető büntetőt ítélhetett volna, hiszen a vendégek védőjének kezén landolt a labda (íme a jelenet). Ebből a rövid felszabadításból Villand vehette volna be Halasi kapuját, de a 17 méteres lövését a gólvonalról kivágták.

Alig lépték át az első félórát a csapatok, amikor vezetést szereztek a látogatók. Egy védelmi kihagyást kihasználva Gergely a kapu közeléből, jobbról tálalt pontos labdát Niedermüller elé, aki két lépésről nem hibázott, 0–1. A 38. percben gyakorlatilag megismétlődött ez a jelenet, csak a két ember cserélt szerepet, így a befejezés ezúttal Gergelyre maradt, 0–2.
A kettős csere hatására is, szünet után újból lendületet vettek a fiúk. Komoly nyomás alá helyezték a hevesi kaput, ami az 58. percben Toca pontos fejesével a reményt is visszahozta, 1–2. Változatlanul ostrom alatt állt
a gyöngyösi kapu előtere, egy váratlan kiállítás azonban megfordította a meccs menetét. A gólszerzőt, Toca Bogdant küldte idő előtt zuhanyozni a spori, aki egy ártalmatlan szituációban, fölöslegesen ütött kézzel a labdába a középkörben, ezzel kiérdemelte a második sárga lapját. Boros Tibor együttese változatlanul nagy elánnal rohamozott, de az emberfórt nyomban kihasználták a gyöngyösiek. A 75. percben Molnár bal oldali szögletét fejelte be az üresen maradt Ficzere, 1–3. Hat minutával később pedig Csornij révén egy legurított 18 méteres szabadrúgás került a gyarmati hálóba valamilyen csoda folytán, 1–4. A végére még egy hazai piros lap maradt: Urbánt állította ki a játékvezető az asszisztensével lefolytatott rövid diskurzus után, aki a házirend legalapvetőbb szabályát felrúgva, véleményezte a játékvezető ítéletét.
A szerdai nap ellenére csapatunkban leginkább az erre a meccsre pihentetett emberek mondtak csütörtököt. Az első félidőben túlságosan statikusan próbáltuk feltörni ellenfelet, miközben saját kapunk előtt kétszer is kapitálisat hibáztunk. Szünet után így is lett volna esély visszatérni a meccsbe, ha a pozitív hős nem válik negatív szereplővé. Tíz emberrel megtört az addigi lendület, a vendégek ellencsapásai pedig eredményesnek bizonyultak.
Jó: Villand, ill. Halasi, Gergely, Niedermüller.
Boros Tibor:Hosszú hónapok után most éreztem újra azt, hogy még nem vagyunk alkalmasak magasabb célok elérésére. Leginkább súlyos egyéni hibák és fegyelmezetlenségek vezettek a vereségünkhöz. Naivan azt hittem, hogy a keretünk minden játékosa túl van ezen az amatőr szinten.

KÉP: A vendégek negyedik találata már nem osztott, nem szorzott. Fotó: Erdős Csaba