Történelmi tett: élre állt a csapatunk!

Történelmi tett: élre állt a csapatunk!

Zsinórban a hetedik győzelmét aratta vasárnap csapatunk az NB III-as labdarúgó-bajnokságban. A Putnokot győztük le hazai környezetben és ezzel átvettük a vezetést a Keleti csoportban.

Füzesgyarmati SK–FC Putnok 32 (11)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 25
0 néző. Vezette: Rózsavölgyi Dávid (Szabó Ferenc Szilárd, Kovács Zoltán).
Füzesgyarmat:
Fildan – Achim S., Benkő-Bíró, Raducu, Achim Á., Fejes – Székely, Máriusz, Villand, Pataki (Lukács, 73.) – Popescu (Katona Gy., 90.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Putnok: Pomozi – Nyitrai, Tucsa (Sándor, 79.), Arday, Mahalek – Galambosi, Csirszki – Tóth Sz., Zimányi (Illés, 10.), Nemes – Katona B. Vezetőedző: Kriston István.
Gólszerző: Popescu (29., 72.), Nemes (54. – öngól), ill. Katona B. (32., 55.).

Az első félórában a csata taktikai jellege dominált. Kevés volt a történés, annál több a hiba. Aztán a gólváltás jótékony hatással lett a színvonalra is. A 29. percben Pataki Zalán balról elvégzett szabadrúgását a védők tovább csúsztatták, a jobb szélen érkező Achim Sebastian visszaívelte a játékszert a tizenegyes pontra. Székely Dávid elé került, aki a bal alsó sarokra helyezte a labdát, amit Pomozi bravúrral kiütött, de az ott tanyázó Popescu Robert közelről bekotorta azt, 1–0. A válasz sem váratott sokáig: a széllel támogatott Putnok egy 22 méterről elvégzett szabadrúgásból egalizált Katona Bence révén, 1–1. Az egyenlítő gól megadta a jelet csapatunknak. A maradék negyedórában sorra vezettük akcióinkat, azonban nem tudtuk feltörni a betömörülő putnoki védelmet.
A szünet után is folytatódott a dominanciánk, de az újabb találatunkhoz szerencse is kellett. Az 54. percben egy hosszan felívelt labdát Nemes vissza akart fejelni kapusának, aki kimozdult rá, így a játékszer zavartalanul került az árván maradt kapuba, 2–1. Szinte a középkezdésből érkezett a válasz is. A mi partdobásunkat a Putnok végezte el, a meglepett védők közül az élelmes Katona Bence fordult le, és 20 méterről védhetetlen lövést küldött a bal felső sarokba, 2–2. Ezután nagy erőket mozgósítottunk annak érdekében, hogy otthon tarthassuk mindhárom pontot. Futószalagon alakítottuk ki a helyzeteket, és a 72. percben sikerült összehoznunk a harmadik találatot. Fejes János adott be balról, Popescu Robert mellel maga elé tette a labdát és egy pattanás után ballal 14 méterről a jobb alsó sarokba zúdította, 3–2. Az utolsó 20 percben sem óvatoskodtunk, igyekeztünk volna mielőbb lezárni a meccset, azonban a jó napot kifogó Pomozi kapus rendre kifogott rajtunk, a győzelmünk ezzel együtt nem forgott veszélyben.
Jó: Achim Á., Villand, Achim S., Popescu, Máriusz, ill. Pomozi (a mezőny legjobbja), Machalek, Csirszki, Galambosi, Katona B.
Boros Tibor:A múlt hetivel megegyező eredményt értünk el, de ez a találkozó azért közel sem volt olyan kiegyenlített. A helyzeteink alapján a győzelmünk jogosságához kétség nem férhet. Még soha sem jártunk ilyen magasságokban, most kell higgadtnak maradnunk.
Kriston István:A sérülésektől, betegségektől megtizedelt csapatom tisztességgel helytállt.

Dr. Kincses László

Kép: Itt a a putnoki védők vannak a helyzet magaslatán. Fotó: Erdős Csaba