Több gól benne maradt a meccsben

Több gól benne maradt a meccsben

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 6. fordulója keretében a DEAC együttesével szemben tartotta itthon a 3 pontot csapatunk, amely az első félidő 19. percében Vincze Ákos fejesével nyerte meg a szomszédvári derbit, s ezzel a Keleti csoport 5. helyére lépett elő a tabellán.

Füzesgyarmati SK–Debreceni EAC 10 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 47
5 néző. Vezette: Dobai János (Kormányos II. Gábor, Dobos Dávid).
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze Á., Raducu, Nagy T., Achim – Toca, Villand – Székely, Pölöskei (Lukács, 76.), Pataki Z. (Balogh A., 91.) – Prasler (Hajdu, 93.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Debrecen: Csúri B. – Ramos (Balogh K., 67.), Nagy Z., Máté P., Kiss L. – Karikás K., Kerekes K. (Lénárt, 70.), Spitzmüller, Virág A. – Sidibe I., Nagy R. (Csörgő, 81.). Edző: Sáfár László.
Gólszerző: Vincze Á. (19.).

Kezdettől kapujuk elé szorítottuk a debrecenieket, és már a 12. percben megszerezhettük volna a vezetést, de ekkor még kimaradt a százszázalékos ziccer. Röviddel később egy bedobásból kapura csúsztatott labdát Csúri kapus még bravúrral kiütött, pechjére Vincze Ákos elé, aki 8 méterről stukkolta” át a játékszert a hosszú sarokba, 10. A folytatásban is folyamatos ostrom alatt állt a DEAC kapuja, nagyjából 5 percenként alakítottuk ki a ziccereket. Nem akadt olyan emberünk a támadó szekcióban, aki előtt nem adatott volna meg az újbóli gólszerzés lehetősége, de Csúri Bence ihletett formában védett. Olyan bravúrokat vitt véghez, ami ilyen szinten nem megszokott. A támadóinkat sem érheti kritika, hiszen rendre jó döntéseket hoztak, csak hát a vendégek kapusa remekül olvasta a játékot, még a szünet előtti perben is két óriási mentést mutatott be.
A második félidőben valamelyest feladta a sündisznó állást a DEAC, időnként egy-egy támadást is próbált kiépíteni, ezek azonban nem jelentettek veszélyt. A másik oldalon kevesebb ziccer adódott, de Csúrinak így is volt négy óriási védése! A vezetésünk nem forgott veszélyben, a végeredmény nem fedi hűen a két csapat között megmutatkozó különbséget.
Az első félidőben az idény legjobb játékát mutattuk be, akár már ebben az időszakban lezárhattuk volna a mérkőzést.
Jó: az egész hazai csapat, ill. Csúri (a mezőny legjobbja).
Boros Tibor:A csapatom ma volt a legkomplexebb, és ma játszotta a legmeggyőzőbb játékot. A játékosaim minden dicséretet megérdemelnek, a történelmi hűség kedvéért azonban meg kell említenem, hogy ilyen kapusteljesítményt még életemben sohasem láttam!
Sáfár László: Az első félidőben a hazai csapat könnyedén eldönthette volna a találkozót. Védekezésben nem voltunk a helyzet magaslatán. A második félidő már kiegyenlítettebb volt, teljesen megérdemelt a hazai győzelem.

Dr. Kincses László

Kép: Boros Tibor és Vincze Ákos sem akart hinni a szemének egy-egy kapusbravúr láttán. Fotó: Nagy Marcell