Teljes kerettel várjuk az Újvárost

Teljes kerettel várjuk az Újvárost

Vasárnap az őszi idény utolsó mérkőzéseit rendezik az NB III-as labdarúgó-bajnokságban. A mezőny azonban egyelőre még nem térhet pihenőre, tekintettel arra, hogy a tavaszi első két játéknapot előrehozta az MLSZ. A Keleti csoportot 4 pont előnnyel vezető csapatunk hazai pályán szerepel, 13 órától a  Tiszaújvárost látja vendégül, melyet a harmadosztályú történelmünk során még nem sikerült legyőznünk.

– A közös múltunkra visszatekintve, kellő szerénységgel állunk a találkozóhoz – hangsúlyozta a találkozó kapcsán Boros Tibor, a gyarmatiak szakmai koordinátora. Nem igazán fekszik nekünk a Tiszaújváros játéka, ezért az alapcélunk az lesz, hogy a két csapat között meglévő különbség ne csökkenjen a mérkőzés után. Persze mindez nem jelenti azt, hogy védekező taktikát fogunk alkalmazni, de az ellenfelünk stílusából eredően el kell térnünk a megszokott alapjátékunktól, és ez jelenti számunkra az igazi kihívást.
Bár a két gárda közötti 9 pont megnyugtató különbség, aligha lehet közömbös a vasárnapi meccs végkimenetele, hiszen a tavaszról előrehozott fordulók során vérbeli rangadók várnak ránk a közvetlen riválisokkal.
Úgy tapasztaltuk, hogy az újvárosiaknak a játszó csapatok ellen van komolyabb sanszuk, a brusztolós ellenfelek nem annyira fekszenek nekik – tette hozzá Boros Tibor. – Nekünk is erre kell majd törekednünk, de az jelenti majd az igazi kihívást, hogy a megszokott játékunkat miként tudjuk átalakítani a siker érdekében.
Kedvező hír, hogy a sérüléssel bajlódó Toca Bogdan és Kis Szabolcs felgyógyult, így teljes kerettel várhatjuk az újabb erőpróbát.

NB III Keleti csoport, 15. forduló
November 17., vasárnap, 13.00.

Füzesgyarmati SK–FC Tiszaújváros
Vezeti: Mencsik László (Szilágyi Norbert, Soós András).

Kép: Reményeink szerint sikeresebb mérkőzést játszunk az újvárosiakkal, mint legutóbb június elején. Fotó: Erdős Csaba