Achim Szebi jókor volt jó helyen

Achim Szebi jókor volt jó helyen

Győzelemmel zárta az őszi idényt a csapatunk, amely történelme során először tudta két vállra fektetni a Tiszaújvárost, így a Keleti csoport tabelláján megtartotta 4 pontos előnyét az üldöző DEAC előtt. Az idény ezzel még nem ért véget, hiszen a tavaszi első két fordulót is most játssza le a mezőny.

Füzesgyarmati SK–FC Tiszújváros 10 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
300 néző. Vezette: Mencsik László (Szilágyi Norbert, Soós András).
Füzesgyarmat:
Fildan – Vincze, Raducu, Toca, Fejes – Achim Á. – Achim S. (Lukács, 72.), Kis Sz. (Villand, 78.), Máriusz, Székely – Katona Gy. (Popescu, 89.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros (Bene, 46.), Gelsi, Lippai, Tóth M. – Burics (Bussy, 46.) – Molnár M., Hussein, Kulcsár, Terdik (Kundrák, 69.) – Pap Zs. Edző: Gerliczki Máté.
Gólszerző: Achim S. (29.).

Két kimaradt lehetőségünkkel kezdődött a mérkőzés. A folytatásban a vendégeknek is volt két átlövésük, amit Fildan Calin hárított. A mezőnyben többet kezdeményeztünk, Kis Szabolcsnak volt egy ígéretes lövése, amely éppen csak elkerülte a kaput. Szűk félórányi játék után pedig már jött a gól is. Máriusz a felezővonal közeléből ívelt a 16-osra, a jobbösszekötő helyére, az új szerepkörben játszó Achim Sebastian érkezett menetrendszerűen, aki hagyta egyet pattanni a labdát, majd 15 méterről a kifutó kapus fölött – vérbeli támadókat lemásolva – emelt a hosszú sarokba, 1–0.
A szünetben végrehajtott kettős csere után támadóbb felfogásban léptek pályára az újvárosiak, akik komoly erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében. Szórványosan el is jutottak a kapunk előterébe, a veszélyesebb jelenetek mégis inkább az ő tizenhatosuk előterében zajlottak. Menetrendszerűen érkeztek a pontrúgásaink és a beadásaink, de vagy pontatlanok voltak a támadók, vagy Tóth kapus védett bravúrral. A mérkőzés utolsó harmadára a minőségi cseréinknek is köszönhetően nem tudott fölénybe kerülni a vendégcsapat. A 92. percben bebiztosíthattuk volna sikerünket, amikor  Székely Dávid  vezethette négy a háromra a labdát. Két szélre passzolva is ziccert adhatott volna, de nehéz helyzetben lövést választott, ebből pedig ellenakciót vezethetett a vendégcsapat. Óriási lehetőség adódott a Tisza-partiak előtt, már Fildanon is túljutott a pettyes, de a kapus hatalmas bravúrral, visszafelé vetődve, ösztönösen belekapott a guruló labdába, ami ezáltal pár centikkel elkerülte a kaput.
Az újvárosiak stílusához igazodva változtattunk a megszokott alapfelálláson, ami megérdemelt eredményre vezette a csapatunkat.
Jó: Fildan, Achim Á., Achim S., Máriusz, ill. Tóth Cs., Gelsi, Lippai, Hussein.
Boros Tibor:Picit más stílusban és felfogásban küldtük csatába a csapatunkat a korábbi hetekhez képest. Jóleső eső érzéssel tölt el, hogy így is eredményesek voltunk. Megemelem a kalapomat a játékosaim és a stábom előtt, álmodhatunk tovább!
Gerliczki Máté:
Egy jó csapat ellen játszottunk, gratulálok a győzelméhez! Ha viszont el van döntve, hogy a többi gárda csak a második helyért harcolhat, akkor úgy lenne korrekt, hogy szólnának nekünk is!

Jeneses László

Kép: Achim Sebastian-Zoltán saját bevallása szerint közel hat év után talált ismét kapuba bajnoki mérkőzésen, de azt mondhatni, hogy nekünk a legjobbkor. Fotó: Erdős Csaba