Tartani szeretnénk az újvárosiak elleni javuló tendenciát

Tartani szeretnénk az újvárosiak elleni javuló tendenciát

A magyar válogatott nemzetközi programja miatt a hazai labdarúgás első két osztályában szünet lesz hétvégén, az NB III-as fordulót pedig rendhagyó módon szombaton bonyolítják le. Ezzel a játéknappal lezárul a pontvadászat első fele, de mivel a tavaszi idény nyitó körét is őszre hozták előre, a csapatok számára csupán november végén jön el a téli pihenő ideje.

Csapatunknál december 5-én, a Tiszakécske elleni hazai Magyar Kupa találkozó jelenti az idei utolsó erőpróbát, azt megelőzően még két idegenbeli fellépés vár a fiúkra. A soron következő kihívást a Tiszaújváros elleni erőpróba jelenti.
Az irigylésre méltó körülmények között dolgozó házigazdák őszi szereplése a keretük erősségéhez mérten nem sikerült túlságosan jól. A 18 megszerzett pontjukkal csupán a 11. pozíciót tudhatják magukénak a tabellán, így most az utolsó két hazai rendezésű találkozójukban lehet a reményük a kozmetikázásra.
– Ellenfelünk jó néhány magasabb osztályt is megjárt, rutinnal labdarúgóval rendelkezik, akik kvalitásai alapján előrébb is tarthatnának. Az eddigi két tétmeccsünkön még nem sikerült legyőznünk az újvárosiakat, az idegenbeli vereség után hazai döntetlen következett, s abban reménykedünk, hogy tartható ez a javuló tendencia – mondta az ellenfél kapcsán Boros Tibor szakmai koordinátor.
Nem szeretnénk elkiabálni a dolgot, mivel két nehéz idegenbeli fellépésünk még hátra van, de a saját idényünk lényegesen jobban alakul. A Putnok legyőzésével a harmadik helyre léptünk elő, amit most már jó lenne megőriznünk, de az is nyilvánvaló, hogy ehhez nem szabad kikapnunk, hiszen a potenciális üldözők közül a Jászberény és a Sényő egymás ellen csatázik, a Putnok pedig hazai pályán szerepel.
A győztes hazai csata megalapozta a heti munka jó hangulatát. Csupán két sérülés okoz gondot a szombati kezdőcsapat megtervezésénél. Raducu Sorin az itthon megszokott orvosi kezelés mellett kipróbált egy speciális kezelést is Nagyváradon, amellyel az a cél, hogy felgyorsítsuk a három hetesre becsült kihagyás időszakát. Jelen állás szerint a hétvégi meccset ki kell hagynia, de jó esély mutatkozik arra, hogy Nyírbátorban és a Tiszakécske ellen akár pályára is léphet. Balogh Alexnél részleges oldalszalag-szakadást állapítottak meg, számára tehát véget ért az idény. Érdekesség, hogy Popescu Robert az első olyan hetét zárta ősszel, amikor teljes értékű edzésmunkát végzett a csapattal, így könnyen lehet, hogy bekerül a keretbe – sorolta a csapatot érintő legfrissebb híreket a szakmai vezető, aki 19 labdarúgó közül válogathatja ki a legideálisabb tizenegyet.
Mindez akár előnyt is jelenthet így az idény finisében, amikor a kisebb létszámmal dolgozó riválisok egyik-másikát erősen sújtják a sérülések.
Azok után, hogy történelmünk során először léphettünk fel NB-s bajnokság dobogójára, igazán elégedett csak akkor lennék, ha a szezon végén is itt maradhatnánk. Biztos vagyok benne, hogy ennek érdekében mindkét hátralévő meccsünket meg kell nyernünk. Nem kérdés tehát, hogy a srácok számára megvan a motiváció az előttünk álló találkozókra. Látatlanban csak a győzelemmel lennék elégedett szombaton, azután meglátjuk, hogy mit hoz az előttünk álló kilencven perc ismertette a várakozásait Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 15. forduló
November
17., szombat, 13.00.
FC Tiszaújváros–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Horváth Máté (Tőkés Róbert, Szabó Ferenc Szilárd).

Címlapon: A fiúk felkészülten várják a rájuk váró komoly jelentőségű csatát. Fotó: Ács Zsolt Jr.