Taksonyban tudtunk nyerni

Taksonyban tudtunk nyerni

Szombaton délután az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjában szereplő Taksony otthonában volt jelenése a csapatunknak. Az első félidő a pálya rejtelmeinek felfedezésével telt, a másodikban már játék, helyzet és gól is volt. Ez utóbbiból hármat is rúgtunk, mégis szűken nyertünk!

Taksony SE–Füzesgyarmati SK 12 (00)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Taksony, 100 néző. Vezette: Dobó.
Füzesgyarmat, I. félidő: Ivicsevics – Kinczel, Vincze, Benkő-Bíró, FejesAchim S.Karacs, Bartók, Kis Sz., Pataki – Popescu. II. félidő: Fildan – Achim Á., Benkő-Bíró, Raducu, Toca, Fejes (Meiszter, 60.)Marius, Kis Sz., Achim S., Pataki (Bajnók, 60.)Lukács. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Raducu (72. – öngól), ill. Lukács (62.), Bajnók (81.).

Nem volt ideális talajú a pálya, ezért a bokáját fájlaló Katona György és Székely Dávid szerepeltetését nem kockáztatta meg a szakmai stáb. Mindkét félidőre más felállási formát tervezett a szakvezetés, előre meg volt határozva mindenki számára a meccsterhelés is, amit nem írt felül külső tényező.
Az első félidőben mezőnyfölényt harcoltunk ki, de a rossz talajon nem alakult ki folyamatos játék, komoly helyzetet sem adódott a kapuk előtt. Pozitívum volt, hogy mindkét csapat nagy iramot diktált, de ez nem párosult eredményes játékkal.
A szünet után több cserét és vele együtt szerkezetet váltott csapatunk. Ennek eredményeként látványosan feljavult a játék minősége, ez pedig eredményességgel is társult. Lukács Zsombor az 59. percben egy szép akciót fejezett be, közelről a hálóba kotorva a labdát. A folytatásban is fölényben játszottunk, de a 70. perc táján bejött a felkészülési mérkőzéseken megszokott rövidzárlat. Elsősorban Toca Bogdan teljesítménye esett vissza látványosan, emiatt négyszer is veszélyes szituáció alakult ki a bal oldalunkon, a második ilyen esetnél pedig a középre lőtt pontrúgást a menteni igyekvő Raducu védhetetlenül fejelte a saját kapunk bal felső sarkába. A fiúk dicséretére szóljon, hogy váltani tudtak és az utolsó negyedórát végig egykapuzták. A menet közben csúcsékké váló Marius harcosságának köszönhetően nagy helyzetbe hozta a jobb szélen üresbe futó Bajnók Imrét, aki pár lépés után, 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot. A játék képe ezt követően sem változott, újabb gólt azonban már nem tudtunk elérni.
Szabados Tamás:
– A mérkőzés abszolút elérte célját, sok jó megoldást láttam, elégedett vagyok a csapatommal.
Boros Tibor:
Az egyik legfontosabb dolog az volt számomra, hogy tudjam tartani a meccs előtt eltervezett forgatókönyvet, ami elméleti síkon sikerült is. Az egyéni teljesítmények terén változatlanul vannak pozitív és negatív megtapasztalásaim, de az összkép továbbra is kedvező.

Kép: Kusza szép góllal vétette észre magát. Fotó: Erdős Csaba