Szűkebb kerettel Egerben folytatjuk

Szűkebb kerettel Egerben folytatjuk

Az MLSZ versenybizottsága döntése értelmében szeptembertől valamennyi NB III-as labdarúgó-mérkőzést vasárnap rendeznek. A Keleti csoport 5. fordulója keretében Egerbe látogat együttesünk, ahol megpróbálja kiköszörülni a Jászberény elleni, elmúlt heti csorbát.

A három pont begyűjtése azért is jönne jól, mert azzal valamelyest pótolhatnánk a kieső pontokat, nem mellesleg az újonc vendéglátó elé kerülhetnénk a tabellán. A mezőny azonban annyira kiegyensúlyozott, hogy nincs előre lefutott mérkőzés, idegenben pedig különösen nehéz kihívás győzni.
– Óriási megtiszteltetés, hogy a mi kis településünk csapata a komoly múlttal rendelkező Eger otthonában léphet pályára. Nem az udvariasság beszél belőlem, hanem a puszta tények, hiszen az egri csapat az utóbbi negyedszázadban több élvonalbeli mérkőzést vívott meg, mint mi harmadosztályút – emelte ki Boros Tibor szakmai koordinátor, amikor a hétvégi találkozóról kérdeztük.
Fontosnak tartotta azt is kiemelni a szakember, hogy az előző négy hét tapasztalatai alapján a következő hónapra új koncepciót határozott meg a mindennapos munkában.
– Már utaltam rá a Jászberény elleni mérkőzés utáni nyilatkozatomban, hogy változások várhatók a
keret személyi összetételében és a munkavégzésünk tematikájában is. Néhány játékosunk nem tudta megfelelően lekövetni a mérkőzéseken, illetve azokon belül változó játékrendszerünk átszervezését, ennek a következménye volt számos végzetes technikai hiba. Ezt kiküszöbölendően, a szó jó értelemében vett módn szeretnénk leegyszerűsíteni a játékunkat. Csak elméletben készülünk az ellenfelekből, gyakorlatban nem modellezzük őket, mert minden rendelkezésünkre álló edzésidőt arra használunk fel, hogy tökéletesítsük a saját csapatjátékunkat. Ha szükséges, unalomig fogjuk ismételni az elvárt alaptaktikánkat – tette hozzá a szakmai munka vezetője, aki az átigazolási időszak utolsó perceiben karcsúsított a 24 tagú kereten.
A védelemből és a támadósorból távozott labdarúgó.
– Mivel az alapjátékunkhoz nem szükséges ilyen bőséges állomány, ezért háromoldalú megállapodás értelmében, fél évre Felsőtárkányba adtuk kölcsön Sebe Attilát, aki sérülése miatt nagyon kevés időt tudott velünk készülni. Mellette lemondtunk Zádori Sebastian további szolgálatairól is: a támadót a határ túloldalán fekvő borsi együttesnek adtuk ki, míg Urbán Sándor tűzoltó iskolát végez Szegeden, ami összeegyeztethetetlen a napi szintű edzésmunkával, ezért átmenetileg passzív státuszba került – mondta el Boros Tibor.
A vasárnapi ellenfél szakvezetője, Vígh Ferenc, a következőket nyilatkozta a HEOL.hu-n a meccsel kapcsolatban.

Olyan sorozat előtt állunk, ami nem jelent egyszerű feladatot. Maximális összpontosításra lesz szükségünk, ha pontokat akarunk szerezni, márpedig szeretnénk. Az első négy fordulóban érezhettük, hogy itt egy másodpercnyi kihagyás is elég ahhoz, hogy gólt kapjunk. Első állomásként egy masszív, minden szempontból profi, a bajnoki címre pályázó csapat érkezik hozzánk. Ami nekünk a gyengénk, vagyis a pontrúgások hárítása, az nekik az erősségük. Gyors embereiknek nem szabad teret adnunk, az elől kínálkozó lehetőségeinket pedig ki kell használni. A héten több probléma is nehezítette a munkánkat, gondolok itt betegségekre és sérülésre, de bízom benne, hogy az érintettek rendbe jönnek a hétvégéig.

NB III Keleti csoport, 5. forduló
Szeptember 2., vasárnap, 16.00.
Eger SE–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Rúsz Márton (Köteles Csaba, Skover Péter).

Kép: Remélhetőleg a kispadról beszállók is hozzátesznek majd az összteljesítményhez. Fotó: Nagy Marcell