Sikerrel zárult az egri ostrom

Sikerrel zárult az egri ostrom

A fiúk megtették, amit a szakvezetés elvárt tőlük, hiszen mindhárom pontot begyűjtötték vasárnap Egerben. A bajnokság ötödik játéknapja keretében nem a látványos játékon volt a hangsúly, hanem az eredményességen. A sikerrel 6. helyre lépett elő a tabellán a csapatunk.

Eger SE–Füzesgyarmati SK 12 (01)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Eger,
150 néző. Vezette: Rúsz Márton (Köteles Csaba, Skover Péter).
Eger: Giák – Debreczeni, Lakatos B., Pataki Zs., Lőrincz (Benke, 55.) – Rjaskó (Farkas K., 55.) – Vajda (Busai, 66.), Antal, Gresó, Bohus – Fekete V. Edző: Vígh Ferenc.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Raducu, Nagy T., Vincze Á. – Toca – Kinczel (Lukács, 46.), Pölöskei, Pataki Z. (Styecz, 72.) – Székely, Prasler (Villand, 62.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Lakatos B. (67.), ill. Pölöskei (20.), Lukács (56.).

A találkozó elején néhány kemény belépő ébresztette fel a játékosainkat, akik a mezőnyben többet kezdeményeztek, és a kapu előtt is veszélyesebbnek bizonyultak. A 20. perc hozta meg a vezetést számunkra, amikor Székely a bal szélről cselezett befelé, majd középre passzolt Pölöskei Péterhez, aki egy átvétel után 20 méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt. A labda a kissé késve vetődő kapus keze mellett landolt a hálóban, 01. A folytatásban is irányította a játékot a csapatunk, amely a szélekről belőtt labdákkal, illetve a nagy bedobásokkal sok bonyodalmat okozott az egriek kapuja előtt, ám újabb gól már nem született a szünetig.
A második félidőre a hazaiak próbáltak kezdeményezni, bár ebben közrejátszott az is, hogy tudatosan átadtuk nekik a teret. Ennek megfelelően kontrából született a második találatunk az 56. percben. Egy egri szögletet Fildan öklözött Raducuhoz, aki nyomban szöktette a saját térfeléről Praslert. A támadó hosszú vágta után egy az egyben vezette kapura a labdát, a hazai hálóőr nagy bravúrral még hárított, ám a játékszert a védőjét megelőző Lukács Zsombor közelről a hálóba bólintotta, 02. A hevesi gárdát a második találat sem „fogta meg”, tovább támadott, ha kissé reménytelenül is. Az igyekezetét a 67. percben egy szöglet koronázta meg. A rövidre érkező labda tovább csorgott és a szemfüles Lakatos Béla az ötösön belülről bekotorta azt, 1–2. A meccs záró részében a hazaiak felívelt labdákkal kísérleteztek, ezzel szemben a vendégek továbbra is kontráztak. Az előretolt Styecz előtt több lehetőség is adódott, de rendre hibás döntéseket hozott. A 89. percben adódott a legnagyobb ziccer, amikor egy labdaszerzés után három támadó iramodott meg egy védő ellen: Villand jó ütemben szöktette Lukácsot, aki már csak a kifutó kapussal állt szemben, de a labdája a kapusról kipattant.
Jó:
Giák, Gresó, Lakatos B., ill. Pölöskei, Lukács, Toca, Nagy T.
Vígh Ferenc: – Megint a saját hibánkból büntetett bennünket az ellenfél. Amíg ebből nem tanulunk, addig nem tudjuk győztesen elhagyni a pályát. A Füzesgyarmat sikere megérdemelt.
Boros Tibor: –
Az őszi öt találkozó közül ez volt a második, amikor a játék minőségével kapcsolatban nem volt elvárásunk, hanem a pontok begyűjtésén volt a hangsúly. Ha ez az ára a sikernek, akkor inkább játsszunk kevésbé látványosan, de legyünk ilyen eredményesek.

Dr. Kincses László

Kép: Lám-lám bevehető az egri vár is