Szombaton az Eger érkezik

Szombaton az Eger érkezik

Második tavaszi hazai bajnoki mérkőzése előtt áll csapatunk, amely a Keleti csoport 20. fordulója keretében az Egert fogadja. A találkozó a válogatott programja miatt rendhagyó módon szombaton lesz 15 órás kezdéssel. A fiúk a jászberényi vereséget feledtetnének közönségünkkel.

Emberileg nagyon megviselt a vereség, illetve maga a végeredmény. Szakmailag próbáltam kivonni magam ez alól, mert úgy éreztem, hogy fölényben játszunk és számos elemben ellenfelünk fölé nőttünk. Sok mindenben megerősített az instattól kapott elemzés. Kiemelkedett a labdabirtoklásunk és a passzbiztonság, ellenben hatékonyságban az ellenfél egyértelműen jobbnak bizonyult tekintett vissza a jászberényi bajnokira Boros Tibor szakmai koordinátor.
A stáb a szombati találkozó miatt egyel kevesebb heti edzést tartott a szokásosnál, azok jellege is eltért a korábbiaktól. Mindez azt a célt szolgálta, hogy a játékosokat kizökkentsék a vereség okozta negatív hangulatból.
A fizikai szinten tartást elvégeztük, de azt is a legegyszerűbb módon, a taktikai feladatokat pedig minimalizáltuk, inkább a játékra helyeztük a hangsúlyt. A játékosoknak elmondtuk, hogy nincs „világvége” hangulat, hiszen a terveken belül vagyunk az ötödik hellyel, és még az álmainkról sem kell lemondanunk. Az a dolgunk, hogy magunk mögött tartsuk a vetélytársakat, minél több pontot gyűjtsünk, mint az őszi idény során, már pedig tavasszal ebben a tekintetben jobban állunk, mint a bajnokság első négy fordulója után jegyezte meg a heti munka kapcsán a vezető.
Ami pedig a szombati bajnokit illeti, ott az első idei hazai siker megszerzése a célja a csapatnak, de lesznek olyan játékosaink, akik csak a pálya mellől tudják majd nyomon követni a játékot.
Pölöskei Péter esetében beigazolódott, hogy kisebb izomszakadása van, emiatt pihenő vár rá. Faggyas Milán is izomfáradtságra panaszkodott, emiatt kihagyta a pénteki edzést, így rá sem számíthatunk, míg Urbán Sándor egy váradás „áldozata lett”, orvosi ellátásban is részesült. A célunk mindentől függetlenül nem lehet más, mint a három pont begyűjtése. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az ellenfelünk teher nélkül játszhat, így pedig könnyebb jó teljesítményt nyújtani – mondta Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 20. forduló
Március 23., szombat, 15.00.

Füzesgyarmati SK–Eger SE

Vezeti: Leél-Őssy Ádám (Sinkovicz Dániel, Nyerges Zsolt).

Kép: Az őszi egri eredménnyel már most kiegyeznénk. Fotó: Agócs László