Előztünk az első tavaszi hazai sikerrel

Előztünk az első tavaszi hazai sikerrel

Idei első hazai győzelmét ünnepelhette csapatunk, amely az Eger ellen nyert szombat délután. Mivel a közvetlen riválisok közül a Putnok „elvérzett” hazai pályán, ezáltal helyet cseréltünk a borsodiakkal a tabella negyedik pozíciójában.

Füzesgyarmati SK–Eger SE 30 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 200 néző. Vezette: Leél-Őssy Ádám (Sinkovicz Dániel, Nyerges Zsolt).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Vincze Á., Raducu, Toca, Pataki (Kinczel, 89.) – Székely, Kis Sz. (Szász, 84.), Villand, Lukács (Styecz, 76.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Eger: Tajti – Debreczeni, Nagy P., Fekete V. (Benke, 57.), Lőrincz – Mikolka – Vajda (Gresó, 57.), Antal, Titkó, Farkas K. – Árvai (Révész, 86.). Szakmai igazgató: Vitányi László.
Gólszerző: Lukács Zs. (6.), Székely (54.), Raducu (90.).

Gyors góllal kezdett a támadólag fellépő csapatunk. A 6. percben a bal szélen előretörő Lukács Zsombor az ötös sarkáról lőtt a bal alsó sarokba, 1–0. A folytatásban is dominálta a játékot a gárda, ennek ékes bizonyítéka, hogy Székely Dávid előbb szabadrúgásból, majd egy szöglet utáni fejesből is a kapufára juttatta a labdát. A látogatók teljesen visszaálltak a saját térdelükre és kontrákra rendezkedtek be, mi pedig pontrúgásokból és beadásokból próbáltunk veszélyeztetni. Egy ilyen szituáció után a35. percben Lukács Zsombort érdekes körülmények között tüntették el a védők. Miközben játékosaink büntetőt reklamáltak, az előrevágott labdával Árvai iramodott meg, egyedül törhetett Fildanra, de amikor lőhetett volna, a visszafutó Raducu becsúszása megzavarta.
Szünet után az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, különösebb helyzet nélkül. Székely Dávid találata hozta meg a változást, aki Lukács mesteri lekészítésénél lefutotta a védőjét, és a büntetőpont tájékáról a kapuba helyezett, 2–0. Ezután ismét jelentős fölénybe kerültünk: lesgólt értünk el, százszázalékos ziccert hibáztunk és az egri védők önfeláldozása is megakadályozta a különbség további növelését. A slusszpoén a végére maradt, amikor a sokadik szöglet után, ami egyben az utolsó pontrúgás is volt, a fellépő Raducu Sorin fejelt nagy erővel a léc alá, 3–0. A közvetlen lefújás elé is maradt esemény: Popescu sarokkal lekészített labdáját Kinczel bombázta 10 méterről a kapufára, ahonnan kifelé pattant a labda.
A tavaszi idény legjobb teljesítményével ilyen arányban is megérdemelten nyert csapatunk.
Jó: Székely, Lukács, Toca, Achim, ill. Árvai, Lőrincz.
Boros Tibor:Az elvárásom az volt, hogy azonnal nyomás alá helyezzük az egrieket, és a félidő közepéig szerezzünk megnyugtató előnyt. Korán sikerült gólt elérnünk, de a helyzeteink ellenére nem jött a második találat, sőt egy kontra után meleg pillanatokat is átéltünk. A második félidőre az első néhány perctől eltekintve még nagyobb fölényt tudtunk kialakítani, ami az eredményben is megmutatkozott.
Vitányi László: A mérkőzés azon szakaszában, amikor felzárkózhattunk volna sajnos rossz döntéseket hoztunk. A hazaiak ilyen arányban is megérdemelten nyertek, nagyon hiányoztak a szurkolóink, remélem a támogatásukkal hamar kijövünk a gödörből.

Dr. Kincses László

Kép: Itt éppen a teljes belső védelmünk támadja az egri kaput. Fotó: Erdős Norman