Székely Dávid találata győzelmet ért

Székely Dávid találata győzelmet ért

A Kecskemét elleni múlt szerdai siker után újabb hazai győztes tesztmeccset zárt csapatunk. A mai vendég a jó erőt képviselő, sok fiatalt szerepeltető román második ligás Luceăfarul Nagyvárad volt, amely az előző évet 8. helyen zárta.

Füzesgyarmati SK–Luceăfarul Nagyvárad 10 (00)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 200 néző. Vezette: Takács T.
Füzesgyarmat, I. félidő: Fildan – Kinczel, Hajdú, Nagy T., Achim Á. – Vincze Á., Kis Sz. – Lukács, Pölöskei, Balogh A. – Zádori S. Játszott még: Ivicsevics, Szilágyi, Vincze D., Raducu, Molnár F., Villand, Styecz, Urbán, Székely. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Székely a 76. percben.

Az első félidőben tíz perc kellett ahhoz, hogy felvegye a ritmust a csapatunk. Taktikailag fegyelmezetten tették a dolgukat a fiúk, bár mindenkinél becsúszott két-három rossz passz, vagy technikai hiba. Arra azért ügyeltek, hogy helyzetbe ne kerülhessen az ellenfél, a félidő utolsó harmadára pedig mezőnyfölénybe is kerültek, ami leginkább pontrúgások formájában mutatkozott meg.
A második játékrész elején sem történt jelentős változás a játékban. A látogatók nem tudtak helyzetbe kerülni, nálunk viszont két-három esetben is csak az utolsó passz hiányzott a ziccer kialakításához. A 60. percben gyakorlatilag sort cserélt Boros Tibor. Pár minutába beletellett, mire a friss beszállók felvették a meccs ritmusát. Ebben az időszakban feljebb tudta tolni játékát a Nagyvárad, de aztán bemelegedtek a srácok, és markánsabb helyzeteket is ki tudtak alakítani. A 76. percben jött a várva várt gól is! Styecz Milán iramodott meg, középre centerezett a jobb szélről, amire Székely Dávid érkezett menetrendszerűen. A támadó pár perc múltán megduplázhatta volna találatai számát: a saját térfeléről lépett ki, egyedül vezethette a kapusra a labdát, de bal lábas lövése pár centivel elkerülte a kaput. Nem sokkal ezután, egy mintaszerű támadás végén Urbán Sándor centerezését Pölöskei Péter fejelte kapura, de a hálóőr hárított. A vendégek egy egyéni hibát kihasználva, 17 méteres szabadrúgásból veszélyeztettek a végén, a lövést azonban Ivicsevics vetődve hárította.
Boros Tibor: – Taktikailag rendben volt a találkozó, az elkövetett technikai hibákra még menet közben felhívtuk a figyelmet. Ennél a produktumnál egyértelműen komolyabb potenciál van a csapatunkban.
Cristian Luput: – Egy újonnan alakuló csapat vagyunk, ahol öt-hat rutinos játékos maradt csak meg tavalyról, köréjük építjük a fiatalokat. Ez a meccs nagyon jó teszt volt számunkra, rengeteg tanulsággal. Minden játékosom teljesítményével elégedett lehettem.

Hír még a klub háza tájáról, hogy a szakmai vezetés megállapodott a közös folytatásról a védelemben jobb szélén bevethető 19 éves Szilágyi Márióval, valamint a több poszton is otthonos Prasler Thomas Michellel (29), aki korábban az Előrében, Gyulán, Jászberényben is megfordult, a legutóbbi évet pedig Hódmezővásárhelyen töltötte az NB III-ban.

Kép: Urbán Sándornak is akadtak szép dolgai a pályán töltött félóra alatt. Fotó: Nagy Marcell