Székely Dávid mesternégyesével nyertünk

Székely Dávid mesternégyesével nyertünk

Gálaelőadást tartott csapatunk Debrecenben. A Keleti csoport 21. játéknapjának szomszédvári derbije ötgólos sikert hozott számunkra, Székely Dávid kiváló egyéni teljesítményének is köszönhetően, aki egymaga négyszer mattolta a hazaiak kapusát. Sikerünkkel megerősítettük a tabellán elfoglalt 4. pozíciónkat.

Debreceni EAC–Füzesgyarmati SK 05 (03)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Debrecen,
160 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Benkő Róbert, Gavalla-Kulcsár Judit).
Debrecen: Szabados – Kiss L., Nagy Z., Máté (Karikás, 42.), Virág – Ramos, Katona – Patócs (Sütő, 57.), Spitzmüller, Nagy R. (Bíró, 71.) – Sidibe. Edző: Sáfár László.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim (Szilágyi, 77.), Vincze Á. (Kinczel, 64.), Raducu, Toca, Pataki – Székely, Kis Sz., Villand, Lukács (Styecz, 71.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Székely (17., 36., 43., 82.), Raducu (71.). Kiállítva: Nagy Z. (47.).

Aktívan kezdtek a csapatok, a hazaiak kapura lövésekkel próbálkoztak, Székely Dávid előtt viszont már a 8. percben ajtó-ablak ziccer adódott, de ekkor még a kapusba lőtt. Bő negyedóra után viszont már megadta a kezdőlökést a győzelem felé. A balösszekötő helyéről, 16 méterről, ballal úgy tekerte a labdát a bal alsó sarokba, hogy a hazai kapus hiába nyújtózkodott, nem érhette el azt, 01. A gól után egyértelműen támadólag léptünk fel, és a saját térfelére kényszerítettük a DEAC-ot. A második találatot a 36. percben gyönyörű háromszögelés előzte meg, melynek végén Lukács Zsombor hozta kihagyhatatlan helyzetbe Székely Dávidot, aki 7 méterről élt a lehetőséggel, 0–2. Még a szünet előtt megérkezett a vendégek harmadik találata is. A 43. percben Pataki Zalán jobb oldali szögleténél röviden szabadítottak fel a védők, a labda Székely Dávid elé került, aki egy állítás után 10 méterről kilőtte a bal sarkot, 03.
Szünet után egy gyors kiállítás tovább rontotta a hazaiak kilátásait. A védők számára tarthatatlannak bizonyuló Székely Dávidot csak szabálytalanul tudta megállítani Nagy Zoltán, aki megkapva második sárga lapját, idő előtt indulhatott zuhanyozni. A folytatásban jelentős mezőnyfölényben játszottunk, saját kapunk elé nem engedtük eljutni a debrecenieket. Több lehetőség adódott előttünk, de az újabb találatra a 71. percig kellett várni. Ekkor Pataki Zalán jobb oldali szöglete két ügyetlenkedő hazai védő között Raducu Sorin elé került, aki háttal a kapunak, 6 méterről ollózó mozdulattal szépségdíjas gólt ragasztott, 04. És még nem volt vége a gálának. A 82. percben Szilágyi Márió szöktette a jobb szélen Kinczel Ervint, akinek a beadását Popescu Robert elől még felszabadították a védők, Styecz Milán azonban 10 méterről kapura szúrta a labdát, ami az ötösön álló tehetetlen Székely Dávid térdén irányt változtatva került a hálóba, 05. A végén Popescu Robert is megszerezte a szezonbeli megérdemelt első gólját, de csak egy pillanatig örülhettünk neki, mert bár az alapvonalról visszapasszolt labdát tessékelt a kapuba, de az asszisztens nagy meglepetésre lest jelzett. A vasárnapi produktum láttán ezzel együtt sem lehet hiányérzetünk.
Jó:
Spitzmüller, Sidibe, ill. az egész vendégcsapat, Székely Dávid a mezőny legjobbja.
Sáfár László: – Ezen a mérkőzésen minden hiányosságunk kiütközött.
Boros Tibor: –
Mindig örömteli az, amikor a játékosok megértik, hogy mit szeretnék tőlük. Ezt ma maradéktalanul sikerült kivitelezniük. Reményeim szerint egyre növekvő önbizalommal, az igazán nagy feladatok megoldására is készen állnak.

Dr. Kincses László

Kép: Kijárt a kitartó szurkolók gratulációja. Fotó: Erdős Norman