Így várjuk a szomszédvári derbit

Így várjuk a szomszédvári derbit

Az NB III-as labdarúgó-bajnokságban a 21. forduló párharcai kerülnek előtérbe, a válogatott programja után az élet is visszatér a korábbi vasárnapi kerékvágásba. Az óraátállítás miatt 15.30-kor indul útjára a labda, ettől csupán a Tállya–Putnok derbi tér el, amely 11 órakor kezdődik. Együttesünk szomszédvári derbit játszik Debrecenben, ahol szeretné megőrizni a középcsapatok elleni eredményességét.

A begyűjtött 37 ponttal pillanatnyilag a 4. helyet foglaljuk el a tabellán, mögöttünk 7 ponttal és két pozícióval állnak a mostani vendéglátók, akik 7 NB I-es is megjárt Loki-labdarúgót tudhatnak a soraikban.
Az Eger elleni győztes mérkőzés után a munka nyugodt mederben zajlott, a múlt heti módosított felkészülés szerint. Negatívumként csupán Pölöskei Péter és Faggyas Milán sérülése említhető, akik részleges izomszakadásuk rehabilitációját otthon végezték, várhatóan jövő héten csatlakoznak a kerethez, de kezdetben csak könnyített munkát végezhetnek. A többiek egészségesek, eltiltottunk sincs adott öltözői „kórképet” Boros Tibor szakmai koordinátor.
A vezető természetesen a meccsel kapcsolatos várakozásait is felvázolta. Ebből kiderül, hogy győzelmi reményekkel lépünk pályára a szomszédos rivális otthonában.
Változatlanul az első öt között elfoglalt pozíciónkat szeretnénk tovább erősíteni, ennek érdekében viszont az erős középmezőnyt alkotó csapatokkal szemben fontos jó eredményeket elérnünk, hogy tisztes távolban tarthassuk őket. A Nyírbátor, a Sényő és az Eger elleni találkozó már eredményesen lement, most a debreceni zárja ezt a sort. A DEAC ellen elvárt és remélt győzelemmel a tavaszi szezon első harmadára kitűzött részcélt is teljesíteni tudná a csapat. Kellő alapossággal kielemeztük ellenfelünk legerősebb és leggyengébb pontjait, a gyakorlatban is próbáltuk modellezni az elhárítást, illetve a sikerre vezethető elemeket. Fontos lesz, hogy a saját játékunkat tudjuk érvényre juttatni a pályán mondta el Boros Tibor, aki a srácokkal együtt bízik abban is, hogy szép számú gyarmati tábor buzdítja majd a csapatot a helyszínen.

NB III Keleti csoport, 21. forduló
Március 31., szombat, 15.00.
Debreceni EAC–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Szigetvári Márk (Benkő Róbert, Gavalla-Kulcsár Judit).

Kép: A kapunk előtt nagy összpontosításra lesz szükség. Fotó: Csabai István