Styecz Milán túl egy alhasi-combizom szakadáson

Styecz Milán túl egy alhasi-combizom szakadáson

Nem igazán van szerencséje az alapozásokkal Styecz Milánnak. Csapatunk 23 éves szélsője a nyári érkezését követően hosszú heteket kényszerült kihagyni egy vállsérülés miatt, a téli felkészülés során pedig ismét utolérte a végzet.

Úgy tűnik kísért a múlt! Mi történt veled?
Sajnos a szezon kezdéseim nem úgy alakulnak, ahogyan azt szeretném! Nyáron elszakadt egy izomszalag a vállamban, amit kellett hosszabb időt kihagynom, most pedig egy részleges alhasi-combizom szakadásom van. Az egyik reggeli edzésen felméréseket végeztünk, és mialatt a százas sprintet futottuk, egy szúró fájdalmat éreztem a hasamban. Eleinte azt hittük, hogy csak egy sima húzódás, így csak pár napot hagytam ki. Miután visszamentem úgy gondoltam, hogy minden rendbe van, a következő Békéscsaba elleni edzőmeccset végigjátszottam. Éreztem a fájdalmat, az adrenalin hatása miatt sikerült felülemelkednem az érzésen, viszont másnap reggel alig bírtam felkelni, illetve járni. Gondoltam, hogy nagyobb a baj, hála Boros Tibinek, és Fildan Calinnak, sikerült kijutnom Nagyváradra, ahol ultrahanggal megállapították a diagnózist.

Mennyi időt hagytál ki pontosan, mikor játszhatsz újból?
Az eredmény kézhezvétele után nyolcnapos intenzív fényterápiás, ultrahangos és tecaros kezeléseken vettem részt Nagyváradon, ami megtette a várt hatást, így mindössze két és fél hetet vesztettem a felkészülésből. A hét elején még külön edzéseket végeztem, a második felétől azonban már a társakkal tudtam dolgozni. Az állapotom még nem tökéletes, de bízom benne, hogy a hétvégi bajnokin már pályára tudok lépni, és a csapatnak is hasznos tagja lehetek!

Mire lehet képes az átalakított együttes tavasszal?
A tavaszi vérfrissítés jótékony hatással van a csapatra. Tudtunk minőségi játékosokat igazolni, ezáltal egészséges versenyhelyzet alakult ki minden posztért. Az edzőmeccsek jól sikerültek, a két NB II-es ellenféllel is felvettük a ritmust, a harmadosztályú partnerekkel szemben pedig diadalmaskodni tudtunk. Remélem ez a lendület kitart majd a szezon végéig és elérjük célunkat! Ugyan az év elején még az öt-nyolcadik helyek egyikének megszerzése volt a terv, de ha minden jól alakul, én hiszem, hogy még eltudjuk csípni akár a dobogó harmadik fokát is!

Fotó: Nagy Marcell