Sok a gond, de így is nyernünk kell!

Sok a gond, de így is nyernünk kell!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 8. fordulója keretében hazai pályán szerepel csapatunk, amely vasárnap 15.30 órától a Diósgyőri VTK tartalékjait látja vendégül. Az erőviszonyok alapján a három pont megszerzésének igényével léphetünk fel a borsodi fiatalokkal szemben, akik 4 pontjukkal mindössze a Gyöngyöst tudhatják maguk mögött.

Az értékrendem szerint a miskolciaké az egyetlen olyan csapat a mezőnyben, amely nem a jelennek, hanem a jövőnek él. A saját nevelésű fiataljaikat szeretnék felkészíteni a felnőtt, illetve a profi focira. A klub filozófiájának megfelelően az élvonalbeli csapathoz igazodó harcmodorral lépnek pályára, fizikálisan és taktikailag is megfelelően fel vannak készítve, sőt utóbbi téren előrébb is járnak szinte mindenkinél. Kellemetlen a stílusuk, a pálya minden szegletében letámadják az ellenfelet, a tabellán elfoglalt helyezésük sem képességbeli hiányosságokból adódik, hanem életkorbeli sajátosság, de azért bárhol képesek meglepetésre – mutatta be a hétvégi ellenfelet Boros Tibor szakmai koordinátor.
A vezető szokatlanul sok problémával küszködött a héten, aminek a gyökerei még Jánoshalmára nyúlnak vissza. A múlt vasárnapi kupameccsen a kissé túlfűtött, lelkes házigazdák ugyanis több játékosunkat harcképtelenné tettek.
A továbbjutást leszámítva, számunkra hátrányos következményekkel járt a Magyar Kupa találkozó. Visszanézve a történteket, óriási önuralmat igényel számomra, hogy tárgyilagosan értékeljem a közreműködők teljesítményét. Úgy gondolom, hogy a játékosaim nem kapták meg a jogosan kijáró védelmet a pályán, így több tucat megtorlatlan rúgást szenvedtek el. Nem feltétlenül alattomosság állt a háttérben, inkább a fáziskésésekből eredően adódott a sok szabálytalanság. A sorozatos belemenések hatására több emberünk is részleges szakadást szenvedett – kesergett Boros Tibor.
Név szerint Balogh Alex, Székely Dávid és Vincze Dániel hagyta ki az egész heti edzésmunkát. Rájuk tehát nem számíthat vasárnap a szakmai stáb, s ami talán még ennél is bosszantóbb lehet, a jelenlegi stádiumban a felépülésük időtartama is megjósolhatatlan.
– A héten negatív értelemben vett csúcsot döntöttünk, az edzések részvételét illetően. Még pénteken is kaptunk orvosi diagnózist, így most először nem tudtunk csapatszinten maradéktalanul felkészülni, amire az NB III-as karrierünk során korábban nem volt példa. Tetézte a bajt Toca Bogdan múlt heti vírusos gyomorfertőzése, de különböző okok miatt Styecz Milán és Raducu Sorin is hagyott ki foglalkozásokat. A szombati tréning után fog eldőlni, hogy egyáltalán kikre számíthatok, ennek ismeretében tudjuk eldönteni, hogy milyen formációban és felfogásban lépjünk pályára. A jelenlegi helyzet úgy fest, hogy a húsz százalékos felkészültségi szintű, még gyors futásra sem képes Popescu Robert is leül majd a kispadra, bár játékára csak a meccs legvégső fázisában kerülhet sor – tette hozzá a szakmai koordinátor, aki hazai pályán a sok gond ellenére győzelmet remél, hiszen a keret erőssége ennyi hiányzóval is esélyessé teszi csapatunkat.

NB III Keleti csoport, 8. forduló
Szeptember 30., vasárnap, 15.30.
Füzesgyarmati SK–Diósgyőri VTK II.
Vezeti: Fekete Tibor (Kövér Tamás, Dobos Dávid)

Kép: A két legjobb formában lévő játékosunk, Vincze Ákos (6) és Pataki Zalán szerencsére bevethető állapotban van. Fotó: Agócs László