Sikeres rajt Szabolcsban

Sikeres rajt Szabolcsban

Negyedik évünket kezdtük meg az NB III-as labdarúgó-bajnokságban vasárnap, de korábban még nem volt példa arra, hogy a nyitányon három pontot zsebeljünk be. Kisvárdán megtört a jég: Cigan Cristian büntetőjével és Popescu Robert szemfüles találatával győzni tudtunk az NB I-es Kisvárda második számú alakulata ellen.

Kisvárda Master Good II.–Füzesgyarmati SK 0–2 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Kisvárda, 423 néző. Vezette: Újhelyi Tamás (Kurinka Béla, Hovanecz Máté László).
Kisvárda II.: Odincov – Czene, Vass O., Avetiszjan, Baranyai Á. – Szőr (Kirjuhin, 78.), Atamasz – Hei, Mihalik, Sikorszki (Riznicsenko, 74.) – Jelena (Durueke, 88.). Vezetőedző: Szabó Balázs.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Szabó R., Sundas – Achim Á. – Vajda (Balogh G., 74.), Hussein, Kis Sz. (Árvai, 80.), Cigan (Tóth O., 88.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Cigan (64. – 11-esből), Popescu (75.).

A négy NB I-es játékossal felálló Kisvárdával szemben végig partiban voltunk az első félidő során. Közepes iramú, változatos játék folyt, játékosaink több formás támadást is vezettek, de ezekből nem született gól. Nem így a második félidő derekán. A 64. percben Vajda Roland tört be a 16-oson belülre lendületesen, ahol csak „elütni” tudták a védők, a büntetőt pedig Cigan Cristian higgadtan lőtte a bal sarokba, 0–1. Lendületben maradtunk és 9 perccel később újra kapituláltuk Odincov kapust. A röviddel korábban beállt Balogh Gusztáv szerzett labdát az ellenfél 16-osán belül, amit nyomban kapura is zúdított. A hálóőrről Popescu Robert elé pattant a játékszer, aki kettőt is állított rajta, majd 13 m-ről pontosan lőtt, 0–2. A biztos vezetésünk tudatában az utolsó negyedórában már az eredmény tartására helyeztük a fő hangsúlyt, nem is forgott veszélyben a 3 pont begyűjtése, miközben még két újabb ziccert elhibáztak támadóink.

Jó: Jelena, Odincov, ill. Achim Á. (a mezőny legjobbja), Popescu, Cigan, Hussein.

Szabó Balázs: – Az első félidőben végig mi domináltunk, de nem voltunk elég élesek, egy sebességben, ritmus nélkül futballoztunk. Az ellenfél kontrára játszott, erre készültünk, ennek ellenére kétszer is ilyen szituáció után rontottunk, bár készültünk a felívelt labdáikra is. Sajnos nagyon kevés alkalommal tudtunk a védővonal mögé kerülni és az átlövéseink is hiányoztak.
Boros Tibor: – Teljesen kicserélődött a csapatunk, és bár minőségi futballistákat igazoltunk, az edzőmeccsek azt mutatták, hogy még messze vagyunk a csapatszintű játéktól. Ezért is törekedtünk egy leegyszerűsített, reagáló focira. Vártuk az ellenfél hibáit, míg ők ezt több is megtették, addig mi hat ziccerünkből kettő értékesítve, begyűjtöttük az értékes három pontot. Amikor legkevésbé vártuk az elmúlt négy év során, sikerült először győzelemmel rajtolnunk.

Jeneses László

Kép: Gólöröm gyarmati-módra. Így ünnepelték a fiúk Popi idei első találatát. Fotó: Kisvárda FC