Revansra készülünk Cegléden

Revansra készülünk Cegléden

Az utolsó játéknapot rendezik vasárnap az NB III-as labdarúgó-bajnokságban, a Cegléden fellépő csapatunk számára azonban nem ér véget az idény, mivel december 10-én még vár egy egri rangadó is ránk, amely a 13. fordulóból maradt el a hevesiek kéréséhez igazodva. A mérkőzéseket a járványügyi intézkedéseknek megfelelően, változatlanul zárt kapuk mögött rendezik minden helyszínen.

Csapatunk a járvány okozta megtorpanást hármas hazai nyerő szériával korrigálta, ennek birtokában úgy készülhet a ceglédi fellépésére, hogy 37 pont birtokában a 3. helyet foglalja el a Keleti csoportban, és van még egy pótlásra váró mérkőzése is. Az a csata a mostani eredménytől függetlenül fontos rangadó lesz mindkét együttes életében, hiszen jelentős befolyással bír a tavaszi folytatást illetően.

Előbb azonban a ceglédi párharcon kell eredményesen túlesni, ami szintén nem ígér könnyű 90 percet. A vasutasok az augusztusi látogatásuk során mindhárom pontot elrabolták Gyarmatról, de azután nem tudták azt a szintet tartani. Egy sor váratlan vereséget szenvedtek, így a tavalyi bronzérem után most csak a 12. helyet foglalják el, ami nyilvánvalóan csalódásnak számít házon belül. Mindentől függetlenül játékosainknak mindent bele kell majd adniuk annak érdekében, hogy revansot vehessenek, és a közvetlen riválisok eredményeitől függetlenül megtarthassák a jelenleg elfoglalt előkelő pozíciót.

– Abból indulunk ki, hogy a Cegléd hazai pályán legyőzött bennünket, nem pedig az idény eredményeiből, ennek megfelelően úgy készülünk erre a találkozóra, mintha rangadót játszanánk, és ezt igyekeztünk tudatosítani is a fejekben – mondta el Boros Tibor. – Úgy gondolom, hogy a kényszerű kihagyás utáni három győzelem jó alapot teremt arra, hogy reális eséllyel vegyük fel a küzdelmet a házigazdákkal. A hátralévő két meccsen négy pontra van szükségünk, hogy a többi eredménytől függetlenül is megtarthassuk a dobogós helyünket. Pontért, pontokért utazunk tehát Ceglédre!

A szakmai stáb ismét számíthat a felépülő kapuvédőre, Ferenczi Józsefre, Molnár Szabolcs viszont megsérült, így Csörgő Raullal és Lippai Tiborral együtt három tagúra bővült a maródiak névsora.

NB III Keleti csoport, 21. forduló
December 6., vasárnap, 13.00
Ceglédi VSE–Füzesgyarmati SK
Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep
Vezeti: Újhelyi Tamás (Balla Levente, Elek Balázs)

Kép: Árvai Ádám gyorsaságát Cegléden is kamatoztathatja csapatunk. Fotó: Bencsik Ádám