Fortuna ezúttal a Cegléd oldalán állt

Fortuna ezúttal a Cegléd oldalán állt

Balszerencsés vereséggel zártuk a bajnokság 21. játéknapját vasárnap. A ceglédi fiaskó annyit jelent, hogy a Pest megyei riválissal szemben pont nélkül maradtunk ebben a bajnoki évben. Mivel a közvetlen riválisaink hozták a mérkőzéseiket, ezért a dobogós pozíciónkról is le kell mondanunk. A javítás lehetősége csütörtökön Egerben lesz adva.

Ceglédi VSE–Füzesgyarmati SK 2–1 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Cegléd, zárt kapuk mögött. Vezette: Újhelyi Tamás (Balla Levente, Elek Balázs).
Cegléd: Mikler – Bagó, Tóth D., Kuti, Juhász Gy. – Csendes, Kelemen (Laczkó, 82.), Bartos (G. Bíró, 91.), Kovács L. (Papp, 65.) – Takács K. (Juhász A., 82.), Markó. Vezetőedző: Makrai László.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu, Szabó R., Achim Á. – Shadi, Ramos – Cigan (Árvai, 88.), Kis Sz. (Tóth O., 90.), Balogh G. (Vajda, 46.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Bartos (39.), Papp Gy. (82.), ill. Szabó R. (57.).

A meccs elején mindkét kapuvédő bemutatott egy-egy bravúrt, azt követően viszont egyértelmű fölénybe került a csapatunk. A hazaiak biztonsági játékra rendezkedtek be, megszállták a saját térfelüket. Hiába irányítottuk a meccset és tartottuk nyomás alatt a Ceglédet, a kapu előtt pontatlanok voltak játékosaink. A házigazdák csak egy-egy pontrúgásból tudtak veszélyeztetni, a 39. percben született góljukhoz is segítséget kaptak. Egy felívelt labdát Szabó Richárd 40 méterről próbált hazacsúsztatni némileg indokolatlanul, az ajándék labdára Bartos csapott le, aki rávezette a Fildanra, majd elpasszolta mellette, 1–0.

A második félidő elején tovább növelhette volna előnyét a Cegléd. Az 51. percben Kelement faultolta Szabó Ricsi a 16-oson belül, de a büntetőt Takács nem tudta gólra váltani, mert a jobb sarokra tartó lövését Fildan bravúrral kitolta. Az 57. percben végre megtört a jég, sikerült bevennünk a ceglédi kaput. Vajda szögletét a hosszú oldalon érkező Szabó Richárd először még elvétette, de aztán 5 méterről javította önmagát, 1–1. Látványos attakba kezdtünk, de a lövéseinket és a kísérleteinket rendre ártalmatlanította Mikler, pedig nem egy komoly veszélyt hordott magában. Cigan hagyott ki óriási ziccert, Szabó Richárd rúgott luftot a kapu torkában, a 74. percben pedig a kapufa segítette ki a házigazdákat egy szabadrúgást követően. Szabó Ricsi kálváriája a 82. percben teljesedett ki, amikor egy szöglet utáni csúsztatásba Papp pörgetett bele, a labda Fildan kezébe tartott, de a védőnk szerencsétlenül beleért és így megtréfálta a hálóőrt, 2–1. A végjátékban már hiába próbálkoztunk egalizálni, a történelem ismételte önmagát. A nyári hazai találkozóhoz hasonlóan, hiába voltunk jelentős fölényben, balszerencsés körülmények között ismét vereség lett a vége!

Jó: Mikler (a mezőny legjobbja), Bagó, Bartos, Takács, Juhász Gy., ill. Ramos, Achim S., Kis Sz.

Makrai László: – Győzelemmel szerettük volna befejezni a szezont. Óriásit küzdöttünk, minden tőlünk telhetőt megtettünk, reméljük, hogy eredményesebb tavasz elé nézünk.

Boros Tibor: – A játékosaink általában homogén teljesítményt nyújtanak a mérkőzéseinken, persze előfordul egy-egy kimagasló teljesítmény is, de most ennek az ellentéte következett be. Jelenleg még nem tértem napirendre e felett, és igazából az okát sem tudom megfejteni…

Kép: Ezúttal a pontrúgások sem hozták meg a várt eredményt. Fotó: Erdős Csaba