Rangadóra érkezik a Jászberény

Rangadóra érkezik a Jászberény

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 15. játéknapja keretében rangadó vár a csapatunkra. Vasárnap 13.30 órától a tabella második helyén álló Jászberényt fogadjuk, amely mindössze egyetlen pozícióval áll előttünk, az előnye azonban 10 pont. Mindez a feladat nehézségi fokát is elárulja.

Elegendő a tabellára nézni, és nyomban kitűnik, hogy a vendégek a Tiszakécskével együtt messze kiemelkednek a csoportból, a különbség azonban csalóka lehet, mivel csapatunk számláján két találkozóval kevesebb áll.

– Számunkra is meglepetés erejével hatott, hogy ilyen hamar sikerült felzárkóznunk az élmezőnyhöz, ami a csapatépítés kezdeti döcögős stádiumában álom kategóriának tűnt – fogalmazott Boros Tibor szakmai koordinátor. – Tisztában vagyunk vele, hogy jelentős a ponthátrányunk, ezért is tudjuk függetleníteni magunkat az eredménykényszertől, amely most inkább az ellenfelünk vállát nyomja.

A berényiek tartását a bombaerős alapcsapatuk adja, amely ha megbomlik valamiért, akkor azért akadnak gondjaik. Most például egy időre biztosan hiányozni fog soraikból a rendkívül gólérzékeny középpályás, Albert Ádám, akit a legutóbbi héten begyűjtött piros lapja miatt négy mérkőzésről tiltottak el. A kék-fehérek az egyetlen őszi vereségüket a tiszafüredi jászkunsági rangadón szenvedték el, ezen felül Tiszaújvárosban és Sényőn hullajtottak pontokat, az utóbbi hetekben pedig kissé fogcsikorgatva hozták sikereiket.

– Megtisztelő, illedelmes túlzásnak tartjuk, hogy a vendégek nem magukat tartják a meccs esélyesének, mert tudjuk róluk, hogy komoly erényekkel rendelkeznek – tette hozzá Boros Tibor. – Természetes, hogy a fiúk számára kihívást jelent a találkozó és egyfajta erőfelmérő, ezért is szeretnék itthon tartani a három pontot. Győzelmünk esetén még szorosabbá tehetnénk az élmezőnyt, és nagy szívességet tehetnénk a listavezető Tiszakécskének is.

Csapatunk augusztus 26-án szenvedte el az utolsó vereségét, azóta öt győzelem és egy döntetlen a mérlegünk. Fut a szekér tehát, még ha több meccsünk ki is maradt közben az ellenfelek halasztási kérelme miatt, ami reményekkel tölthet el bennünket a vasárnapi párharc kedvező kimenetelét illetően. Az egyetlen hiányzónk a sérülést szenvedő Vajda Roland lesz, a keret többi tagja bevethető állapotban várja a mérkőzést.

NB III Keleti csoport, 15. forduló
Október 25., vasárnap, 13.30
Füzesgyarmati SK–Jászberényi FC
Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep
Vezeti: Katona Balázs (Kovács Zoltán, Molnár Alex)

Kép: A betegségből visszatérő csapatkapitányunk, Fildan Calin is visszafoglalhatja helyét a kapuban. Fotó: Erdős Csaba