Rangadó vár csapatunkra

Rangadó vár csapatunkra

Testhezálló erőpróba előtt áll csapatunk, amely vasárnap 16 órától a listavezető Szolnokot látja vendégül. A Tisza-parti alakulat az őszi idényt követően 2 pont előnnyel várta a tavaszi folytatást az ESMTK, 7-tel a megyei rivális Jászberény és 8-cal előttünk. Ebből mára egy-egy maradt a közvetlen üldözőkkel szemben, a nekünk pedig egyet sikerült faragnunk a nyolcból.

A helyzet azonban nagyban változhat, amennyiben visszavágunk a Tiszaligeti stadionban elszenvedett 2–1-es vereségért. A pillanatnyi formánk biztató, hiszen mindössze egyetlen balul sikerült meccsünk van, az utóbbi hetekben mutatott produktumok pedig kifejezetten biztatónak nevezhetők.
Okulva a jászberényi vereségből, mindenfajta szakmai tanácsnál fontosabbnak véltem, hogy levegyem a játékosok válláról a terhet. Szinte nem akadt olyan nap, amikor ne emlékeztettem volna őket rá, hogy a tabellán elfoglalt pillanatnyi helyzetünk rendkívül megnyugtató számunkra. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Szolnok képzett, jó csapat, nem véletlenül áll a mezőny élén, mi viszont csak nyerhetünk ezzel. Lélektanilag semmiképpen nem cserélnénk velük, hiszen a teher a vállukat nyomja. Sokkal kényelmesebb helyzetben vagyunk, ugyanis felszabadultan játszhatunk, amiből tőkét lehet kovácsolnunk magunknak, de mivel nincs győzelmi kényszer, mindenféle eredményt elképzelhetőnek tartok és elfogadok – fejtette ki várakozásait Boros Tibor szakmai koordinátor.
Kétségtelen tény, hogy tavasszal a mindenkori listavezetők közül a Tisza-partiak és a pesterzsébetiek sem mindig bírták el a rájuk nehezedő lélektani nyomást. Ennek eredményeként több esetben is váratlanul veszítettek pontokat, amit kihasználva a „nevető harmadik”, Jászberény is felzárkózott a bajnoki címre esélyesek közé.
– Az elmúlt héthez képest annyi változás van a keretünkben, hogy a DEAC ellen agyrázkódást szenvedő Vincze Ákos játékát nem fogjuk megkockáztatni. Faggyas Milán viszont teljes értékű munkát végzett, így a kispadon már jut egy hely számára. A harmadik maródi labdarúgónk, Pölöskei Péter is csatlakozott a kerethez, de még nem végzett teljes értékű edzésmunkát, ebből kifolyólag az ő szerepeltetését sem kockáztatjuk meg – tette hozzá a szakmai vezető, aki már csak a sérülésből adódóan is némi személyi és szerkezeti változtatásra kényszerül az előző hetek alapcsapatát illetően.

NB III Keleti csoport, 22. forduló
Április 7., szombat, 16.00.

Füzesgyarmati SK–Szolnoki MÁV FC
Vezeti: Antal Péter (Szvetnyik Bence, Marozsi Gábor Bence).

Kép: A veszélyes szolnoki támadókra különösen nagy gondot kell fordítaniuk a védőinknek. Fotó: Csabai István