Ez volt az eddigi legjobb NB III-as produktum

Ez volt az eddigi legjobb NB III-as produktum

Bravúros győzelemmel taszítottuk le a Keleti csoport első helyéről a tavaly még másodosztályú Szolnoki MÁV FC gárdáját, az NB III-as labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Az utóbbi hetekben remek formának örvendő csapatunk tulajdonképpen már az első félidőben döntésre vitték a dolgot, és mivel a 3. helyen álló ESMTK is veszített, mindössze 3 pont választja el bennünket a dobogótól.

Füzesgyarmati SK–Szolnoki MÁV FC 51 (30)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
450 néző. Vezette: Antal Péter (Szvetnyik Bence, Marozsi Gábor Bence).
Füzesgyarmat: Fildan – Kinczel (Szász, 65.), Achim, Raducu, Toca, Pataki (Styecz, 73.) – Székely, Kis Sz., Villand, Lukács (Faggyas, 79.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Szolnok: Molnár-Farkas – Karacs, Papp Sz., Horgosi, Szabó R. – Tisza, Földi M. (Kovács L., 54.) – Annus (Nádházi, 65.), Nagy O. (Tóth B., 54.), Szabó T. – Simon A. Edző: Tóth Tibor.
Gólszerző: Székely (5.), Popescu (15., 55.), Toca (45.), Kinczel (50.), ill. Tisza (66.).
Kiállítva: Szabó T. (45+1).

Jól indult a meccs, hiszen már az 5. percben megszereztük a vezetést. A bal oldalról végeztünk el kis szögletet, amivel Kis Szabolcs húzott befelé, a 16-os vonaláról kapura szúrta a labdát, ezt még nagy bravúrral védeni tudta a kapus, de a kipattanót Székely Dávid 16 méterről ismét rátűzte, és a megpattanó lövés utat talált a bal alsó sarokba, 1–0. A 15. percben sikerült növelnünk az előnyt. Egy kipattanó labdára Villand csapott rá a 16-os jobb sarkánál, két ember mellett szöktette magát, majd pontosan centerezett középre, az érkező Popescu Robert pedig az ötös sarkáról fejelte vissza a labdát az ellenkező sarokba, 2–0. A biztos előnyünk tudatában sem állt vissza csapatunk, ennek eredményeként a támadók négyszer is egy az egyben vezethették a kapusra a labdát, aki valamennyi alkalommal megmentette a vendégeket a további góloktól. A 45. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult. Pataki a jobb sarokból Kis Szabolcshoz passzolt egy kis szögletet, aki mintaszerűen emelt középre, az ötös táján érkező Toca Bogdan pedig a védőket megelőzve fejelt a bal alsó sarokba, 3–0. A ráadás percében szolnoki szabadrúgásnál Szabó Tamás rántotta földre a mi büntetőpontunknál Kinczelt, emiatt kiállította a játékvezető. Az első félidőben a mi játszottuk a focit, a Szolnok inkább csak kőkemény belépőkkel vétette észre magát.
Góllal indítottuk a második játékrészt is. Az 50. percben Lukács a bal oldalon eltolta az érkező védő mellett a labdát, majd laposan középre tette azt, az éles szögben álló Kinczel Ervin pedig kisodródva, védhetetlenül belsőzött a léc alá, 4–0. Öt minutával később Kinczel az előkészítésben jeleskedett: a jobb oldalról remekül adott be, az érkező Popescu Robert pedig a rövid oldalról, pár lépésről, a kapust megelőzve fejelt a felső lécre, ahonnan a gólvonal mögé pattant a labda, 5–0. A vendégek nem csüggedtek és ennek szépítés lett a jutalma. A 66. percben egy jobb oldali szöglet után kipattant labdát Tisza Kálmán 16 méterről, kapásból vágott a jobb felső sarokba, 51. A hazaiak a meccs utolsó negyedét is végig támadták, Faggyas előtt adódott még óriási lehetőség, aki egyedül lépett ki a félpályáról, a kapust is szépen megesernyőzte, de a labdája centikkel célt tévesztett.
A lelkes szurkolótábor által buzdított csapatunk régen várt ötletes játékkal rukkolt ki, a gólok mellett számos nagy lehetőséget is kihasználatlanul hagyott, így az eredmény a vendégekre nézve hízelgő.
Jó: Achim, Kinczel, Lukács, Popescu, Székely, Toca, ill. Molnár-Farkas, Tisza.
Boros Tibor:Egész héten a terhet szerettük volna levenni a játékosainkról. Egy ilyen minőségű játék után talán csak annyit mondhatok, hogy ez maradéktalanul sikerült. Szakmailag eddig ez volt a legmagasabb szintű NB III-as produktum a részünkről.
Tóth Tibor: – Az eredmény hűen tükrözi a mérkőzés egészét, és a kiállítás teljes mértékben megpecsételte a sorsunkat. Listavezetőhöz mérten gyengén játszottunk, gratulálok a hazaiaknak.

Dr. Kincses László

Kép: Kijárt a taps a fiúknak a végén. Fotó: Erdős Csaba