Popi túl van a műtéten

Popi túl van a műtéten

Szerdán reggel Székesfehérváron keresztszalag-műtéten esett át a Füzesgyarmati SK gólerős támadója, Popescu Robert. A 28 esztendős támadó a DEAC elleni mérkőzésen sérült meg április 4-én, azaz rekord gyorsasággal sikerült elvégezni az elkerülhetetlen orvosi beavatkozást, ami persze a felgyógyulás időpontját is előrehozza.

A debreceniek védőjével, Ramosszal vívtam egy párbajt a labdáért, amikor rosszul léptem. Reccsent egyet a bal térdem, azután még vagy tíz percet húztam, de már nem volt stabil. Miután lecseréltek, csak akkor kezdett el igazán fájni, nem is mindenre emlékszem tisztán emiatt elevenítette fel a történteket a társak körében csak Popinak becézett játékos, akivel innen tovább felgyorsultak az események.
Másnap Nagyváradon MRI-vizsgálat várt rá, melynek eredményét a román húsvéti ünnep miatt csak egy héttel később vehette kézbe. Igaz párhuzamosan Debrecenben is kivizsgáltatta a lábát, ahol egyértelműen kimutatták a a keresztszalag-szakadást.
Márkus Zsolt menedzser segítségével jutottam el Székesfehérvárra, az Európa szerte elismert sportsebészhez, dr. Abkarovits Gézához, aki az esettől számított két hétre meg is operált. Kérdéses volt, hogy elvégezhető-e a beavatkozás, mert kicsit meg volt dagadva a térdem, de szerencsére ez végül nem befolyásolta az eseményeket. Az orvos szerint jól sikerült a műtét, minden rendben ment. Ma kiveszik a csöveket, holnaptól elkezdődik a rehabilitáció és ha minden igaz jövő héten már rá is állhatok újságolta el Popi, aki vasárnapig marad a kórház lakója, onnan tovább idehaza végzi az előírt gyógyterápiát.
A gyógyulás persze nem megy egyik napról a másikra, fáradtságos munka lesz, hogy mielőbb visszatérhessen a pályára és újra a góljaival segíthesse a csapatot.
Ha minden jól működik fél év múltán visszatérhetek. Előbb a lábizmomat kell alaposan megerősíteni, utána jöhetnek a speciális gyakorlatok. Bár a sérülés után le voltam törve, most már kellően erősnek is elszántnak érzem magam. Ezúton szeretném megköszönni Boros Tibinek, Márkus Zsoltnak és mindazoknak a segítségét, akik biztattak és pátyolgattak az elmúlt két hét során. Igyekszem mielőbb visszatérni, de azért fél évet most szívesen előremennék az időben! mondta az előtte álló időszak kapcsán Popescu Robert, akinek a csapat és a szurkolók nevében is jobbulást és gyors felépülést kívánunk.

KÉP: Popi gyógyulását elősegíti, hogy a barátnője is vele lehet a kórházban