Popescu mesterhármasa sem volt elég a sima győzelemhez

Popescu mesterhármasa sem volt elég a sima győzelemhez

NB III. Keleti csoport, 13. forduló

Füzesgyarmat, 2021. október 27. 11:00 óra

Jól indult a mérkőzés, hiszen már a 8. percben Popescu megkezdte a gólgyártást kihasználva azt, hogy a vendég hálóőr rossz helyre ütötte ki a labdát és beemelte a játékszert az üresen maradt kapuba. A 13. percben Popescu megduplázta góljainak számát, Achim Sebastian beadását fejelte a hálóba. Nagy fölényben játszottunk, Popescu is régi önmagát idézte és a szünet előtt háromra növelte előnyünk. A második játékrész elején még magabiztosabb előnyre tehettünk volna szert, de két helyzetet is elpuskáztunk, mígnem a vendégek helyzet nélkül szerezték meg a szépítő találatot a 63. percben. Kiegyenlítetté vált a játék, és a vendégek újra a semmiből szereztek egy gólt a 81. percben. A 85. percben Szántó újabb hibája büntetőt eredményezett, amelyet értékesítettek is a salgótarjániak, beállítva ezzel a mindenki számára meglepő végeredményt.

Füzesgyarmati SK – SBTC 3-3 (3-0)

FSK: Fildan C. F. – Raducu C. S., Szántó M. S., Sergiu O. A., Borbély Zs., Karikás K. N. (Márkus M.), Popescu G. R., Achim S. Z. (Molnár Sz. O.), Lippai T., Pataki Z. L., Bereczki B. (Molnár M. M.) vezetőedző: Szabados Tamás szakmai koordinátor: Boros Tibor

Csere: Komáromi J.

SBTC: Bánfalvi D. – Nagy M. X., Érsek R., Percze P. (Csáki B.), Rédei M., Fülöp A. (Novák N.), Bakos B., Bata G. (Horváth M.), Tarlósi P. (Sárközi T.), Csillik K., Boros A. D. vezetőedző: Vizteleki János

Cserék: Szalay A. M., Constantino D., Fehérvári D.

Gólszerzők: Popescu G. R. 8. p., 13. p., 40. p., ill. Horváth M. 63. p., Nagy M. X. 81. p., Sárközi T. 85. p. (11-esből)

A mérkőzés jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/56/0/23706/13/1632155.html

BOROS TIBOR: – Kimondottan jól és hatékonyan játszottunk az első félidőben, aminek számszerűen is megvolt az eredménye. Úgy gondoltuk, hogy nem lehet különösebb gondunk, ezért próbáltuk pihentetni pár játékosunkat, de teljesen váratlanul feltámasztottuk az egyszer már kiütött ellenfelet. Őszintén sajnálom azokat a játékosaimat, akik már évek óta megtesznek mindent és megfeszülnek a klub sikereiért, remélem, lesz kitartásuk az eredményesebb folytatásig.

SZABADOS TAMÁS: – Igazi mazochisták vagyunk, hetek óta mondhatom, hogy tényleg olyan, mint hogyha élveznénk, hogy hogyan tudjuk minél jobban magunkat levinni ipponba. Úgy kezdtük a mérkőzést, amire készültünk is, megvolt minden szempontból az előnyünk: eredményben, pszichológiailag, játékban. Aztán a második félidőben olyan, mintha én kérném, hogy vegyünk vissza a lendületből, pedig erről szó nincsen. Ugyanúgy mentünk, csináltuk tovább, egyszerűen megint kijött az, hogy nagyon-nagyon szűkös a keretünk, megint dobtuk az olyan egyéni hibákat, amit hétről hétre mond az ember, de most már azt is tudomásul kell venni, hogy úgy néz ki, hogy van egy szint, ami fölé már nem tudunk egyénileg fejlődni. Erre majd radikálisan lehet lépni idővel, most egyelőre nem tudunk mit csinálni. Mindenképpen dicséretes, hogy a vendégek megérezték a vérszagot és fel tudtak állni, ez a részükről dicséretes, a mi részünkről pedig óriási szégyenfolt, és legfőképpen az bánt, hogy látta az ember, mibe kell belenyúlni, látta azt, hogy min kell változtatni, és mégsem tudtuk meglépni. Sajnos kijön az, hogy szűkös a merítési lehetőség, de jelen pillanatban ebből főzünk. Hiába akarunk mi nagyon jó babgulyást csinálni, ha nincsen csak víz meg só, de ez van, próbálkozunk tovább a hátralévő meccseken minél több pontot szerezni, aztán télen mindenképpen szeretnénk ezeket a sorokat rendezni, mert látszik, hogy ez így nem működhet a továbbiakban.

Jók: Popescu G. R., Achim S. Z., Karikás K. N., ill. az egész vendégcsapat

Hajrá, ‘Gyarmat!

Fotó: Daru Andrea