A helyzetkihasználásunk továbbra is botrányos – nem sikerült, amiért mentünk

A helyzetkihasználásunk továbbra is botrányos – nem sikerült, amiért mentünk

NB III. Keleti csoport, 14. forduló

Tiszaújváros, 2021. október 24. 13:00 óra

A 18. percben helyzet nélkül szereztek vezetést a hazaiak, Nagy Dávid Balázs egy kavarodás után talált a kapuba. Hamar jött azonban a válaszunk, Popescu fejjel volt eredményes. A második félidőben is kezdeményezőleg léptünk fel, azonban sorozatban hoztunk rossz döntést a kapu előtt és három-négy ziccerből sem sikerült gólt elérnünk. A vendéglátók azonban egy általunk elkövetett hihetetlenül amatőr hibából megszerezték a vezetést. Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, de a helyzeteinket nem sikerült értékesítenünk, és a végén egy kontratámadásból megpecsételődött a sorsunk. Ami nálunk kimaradt, azt a Tiszaújváros gólra váltotta. Amíg nem növekszik a helyzetkihasználásunk százalékos aránya, addig a sima mérkőzéseket is nehezen vagy egyáltalán nem nyerjük meg megnehezítve ezzel a saját helyzetünk.

Termálfürdő FC Tiszaújváros – Füzesgyarmati SK 3-1 (1-1)

TFCT: Herceg P. – Lehoczki B., Pap Zs. (Erős T.), Bussy D., Tóth S. (Géringer L.), Bartusz D. (Benke N. S.), Lőrincz P. M., Gottfried D., Vasilijevic N., Molnár M., Nagy D.  B. (Vitelki B.)

Cserék: Galambvári G., Horváth T.

FSK: Fildan C. F. – Raducu C. S., Achim Á. S., Oltean S. A., Karikás K. N. (Bereczki B.), Molnár M. M., Popescu G. R., Achim S. Z., Lippai T., Pataki Z. L. (Molnár Sz. O.), Hussein S. (Borbély Zs.) vezetőedző: Szabados Tamás szakmai koordinátor: Boros Tibor

Cserék: Ferenczi J. M., Komáromi J., Szántó M. S., Márkus M., Mazán B.

Gólszerzők: Nagy D. B. 17. p., Pap Zs. 59. p., Bartusz D. 88. p., ill. Popescu R. G. 23 p.

A mérkőzés jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/56/0/23706/14/1632156.html

BOROS TIBOR: – Nem igazán voltunk élesek és a játék sem ment, ezzel együtt is most volt a legtöbb tiszta ziccerünk, ezek kihasználása egyéni kvalitás kérdése. Ilyenkor nagyon lehangolódik az ember.

SZABADOS TAMÁS: – Látszódott a két csapaton a mentális különbség, amiért szégyellem is magam. A hazaiak nagyon rajta voltak a mérkőzésen, és nagyon meg akarták nyerni. Amit mi kihagytunk, ők berúgták, ezért gratulálok nekik.

Jók: Herceg P., Lehoczki B., Bussy D., ill. senki

Hajrá, ‘Gyarmat!

Fotó: Daru Andrea