Övön aluli ütést kaptunk

Övön aluli ütést kaptunk

Kellemetlen vereséget szenvedett csapatunk az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai 6. fordulója keretében lejátszott meccsen. Az újonc Salgótarjánt fogadtuk, és bár jobban kezdtünk, a nógrádiaknak sikerült fordítaniuk és begyűjteniük az értékes 3 pontot.

Füzesgyarmati SK–Salgótarján BTC 1–2 (1–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 180 néző. Vezette: Újhelyi Tamás (Dobos Dávid, Dobó Sándor).
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze D. (Erdős-Balizs, 81.), Raducu, Lippai, Szabó R. – Achim Á. – Balogh G. (Márkus, 64.), Kis Sz. (Molnár Sz., 85.), Hussein, Vajda – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Salgótarján: Puporka – Bakos, Nemes, Illés E., Szeles – Hegedűs, Szabó T., Bata (Sárközi, 65.) – Novák, Tarlósi M. (Tarlósi P., 88.), Gazdag (Bocsi, 53.). Vezetőedző: Rubint Richárd.
Gólszerző: Hussein (10.), ill. Bata (33.), Tarlósi M. (80.).

Jóformán még be sem melegedtek a csapatok, amikor a 10. percben Hussein Shadi kapta a labdát a tarjáni térfél közepén, lopta vele a távolságot, két cselt is megcsinált és 16 méterről pontos lövést küldött a bal alsó sarokba, 1–0. A folytatásban meddő mezőnyfölényben játszottunk, ám egyetlen kihagyás is végzetesnek bizonyult, mivel a 33. percben Bata Gábor gyakorlatilag „lekoppintotta” az első találatot, 1–1. Hiába váltottunk nagyobb sebességi fokozatba, a tarjániak szervezett védekezésével szemben tanácstalannak bizonyultak játékosaink.
Ez a képlet szünet után sem változott érdemben. Amennyiben helyzetekre mérik a mérkőzést, azt torony magasan nyertük volna, de azok kihasználásával hadilábon álltunk. Nem így az ellenfél, amely egy kósza ellenakció végén büntetőt harcolt ki a 80. percben. Tarlósi Milán tizenegyesét Fildan Calin bravúrral védte, de a kipattanóra nem figyeltek a védők, a támadó így gond nélkül helyezett a kapuba, 1–2. A maradék időben már nem tudtunk váltani, így a vendégek mindhárom pontot elvitték.

Jó: Fildan, Hassan, ill. Puporka, Nemes, Illés, Szabó T., Tarlósi M.

Boros Tibor: – A mai mérkőzés felkavart érzelmileg, mert a legkönnyebben nyerhető találkozót sikerült elbuknunk, súlyos egyéni hibákkal fűszerezve elöl és hátul is. Tetézi a bajt, hogy akár kétszámjegyű is lehet vasárnap a hiányzóink száma! Mindenképpen új kihívást jelent a következő mérkőzés.

Rubint Richárd: – Ez egy jókora bravúr volt. Nem kezdtünk jól, de aztán belelendültünk és a második félidőben megérdemelten fordítottunk, noha a hazai csapatnak is volt meccslabdája.

Jeneses László

Kép: Nem Fildan kapuson múlott, hogy pont nélkül maradtunk. Fotó: Erdős Kiara