Őszi emlékek a Nyírbátorról

Őszi emlékek a Nyírbátorról

Négy sikertelen kísérlet után az első NB III-as győzelmünket arattuk hétvégi ellenfelünkkel szemben. A Nyírbátor elleni hazai találkozót egyetlen góllal hoztuk le, ami követendő példa lehet a vasárnapi találkozón is. A képlet egyszerűnek tűnhet, a megoldás azonban közel sem ilyen kézenfekvő, hiszen a bátoriak rendkívül egységes, szervezett együttes benyomását keltik hétről-hétre, hazai pályán pedig különösen veszélyes partnere mindenkinek.

Hajdu István, csapatunk 25 esztendős védője – aki a sérült Raducu Sorint váltotta alig negyedórányi játék után – így emlékszik vissza az őszi 90 percre.
Nagyon ki voltunk már éhezve az első bajnoki győzelemre, és ennek szellemében is léptünk pályára. Tudtuk, hogy egy masszív csapat érkezik hozzánk, amely ellen nem lesz sétagalopp a három pont itthon tartása, főleg úgy, hogy egy nagyon jó formában lévő, a góllövő lista élén álló Hornyák Marcell lesz az ellenfél támadó zónájában. Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy azt elterveztük: Lukács Zsombi negyedórán belül megszerezte a vezetést. A vezetés birtokában nyugodtabban tudtuk játszani a játékunkat, és még az első félidőben akár le is zárhattuk volna a mérkőzést. Szünet után inkább a mezőnyjáték dominált. Ahogy számítottunk rá, nagyon kellemetlen ellenfél volt a Nyírbátor. Végig koncentrálni kellett ahhoz, hogy megtartsuk az előnyünket és megszerezzük első hazai győzelmünket.

KÉP: Hajdu István itt egy putnoki támadóval csatázik. Fotó: Nagy Marcell