Nyírségi kalandra fel!

Nyírségi kalandra fel!

A múlt heti kényszerszünet után vasárnap újabb tavaszi rajtot vehet csapatunk. Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 20. fordulója keretében 16 órás kezdéssel Nyírbátorban lesz jelenésünk, a tabella 6. helyezettje otthonában. Ellenfelünk 4 ponttal gyűjtött többet, éppen annyit, amennyivel az idei két meccsén termékenyebb volt.

A zöld-fehér gárda hazai döntetlennel kezdett a Cigánddal, múlt héten pedig a Putnokot győzte le idegenben. Van tehát viszonyítási alap, hiszen Múcsonyban már mi is jártunk idén.
– Volt szerencsém megnézni hétvégi ellenfelünk Putnok elleni mérkőzése videóját. A borsodi csapattól a sors most vette vissza azt a pluszt, amelyet éppen ellenünk adott neki két hete. Más kérdés, hogy ezzel mi tapodtat sem vagyunk előrébb. A végeredmény azt mutatja, hogy sokkal komolyabb teljesítményre lesz szükségünk a pontszerzés érdekében, mint a Putnok ellen, a második félidőre alapozva viszont azt mondom, hogy nem feltétlenül kell lemondanunk erről – ecsetelte a hétvégi erőpróba kapcsán Boros Tibor szakmai koordinátor, akinek az őszi párharc kapcsán kellemes emlékei lehetnek a nyírségiekről.
A csapat az első NB III-as győzelmét aratta ellenük, ráadásul az volt első olyan 90 perc is, ahol végig koncentrált tudott maradni. Erre bizonyára most is nagy szükség lesz, hiszen bár elvesztette első számú góllövőjét az ellenfél, szervezett játékkal képes pótolni az őt ért veszteséget.
– A bátoriak tájékoztatása szerint ismét nagyon nehéz talajjal fogjuk szembetalálni magunk, ami legalább akkora terhet róhat a csapatunkra, mint a hazaiak játéka. A heti edzésmunkának a legpozitívabb része, hogy Fildan kapus teljes értékű munkát végezhetett. Hátrányt jelentett ugyanakkor, hogy volt olyan nap, amikor az időjárás miatt még a műfüves pályán sem tudtunk készülni, a sportcsarnokba kényszerültünk. A heti edzéstervben meghatározott fizikai munkát teljes körűen el tudtuk végezni, aminek a mély talajon lehet szerepe – utalt a heti felkészülés legfontosabb momentumaira a vezető, aki a stábjával szombaton tart még egy edzést.
A meccs időpontjában Biharnagybajomban gyakorolnak a srácok, azt követően pedig csapatösszetartás lesz, az utazásig a teljes keret együtt tölti az időt, ami mutatja a meccs kiemelt fontosságát.
– A pályán valószínűleg nem a játék kreatív oldala fog kidomborodni, ebből is igyekeztünk felkészülni. Megpróbáljuk majd leegyszerűsíteni és racionalizálni a játékunkat… Sérültünk nincs, egyedül Zádori Imre szerepvállalása kérdéses, aki orvosi utasításra a kemény talaj miatt külön edzett a héten. Pontért, pontokért utazunk, bízom benne, hogy ki-ki meccs lesz, amelyet nem külső tényezők döntenek el! – mondta a várakozások kapcsán Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 20. forduló
Március 25., vasárnap, 16.00.

Nyírbátori FCFüzesgyarmati SK
Vezeti: Újhelyi Tamás (Köteles Csaba, Pipicz Norbert).

KÉP: Sipos Krisztiánéknak legalább úgy kell odatenniük magukat, mint a Putnok elleni második félidőben tették. Fotó: Ács Zsolt Jr.