Optimistán indulunk Pesterzsébetre

Optimistán indulunk Pesterzsébetre

Vasárnap a 9. forduló mérkőzései kerülnek terítékre az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában. A csapatunk útját a fővárosba vezényli a sorsolás, ahol a 3 ponttal többel rendelkező, a tabella második helyén álló Erzsébeti SMTK vendége lesz.

Tavaly szeptemberben jártunk utoljára az Ady Endre utcában, akkor Pölöskei Péter találatával alulmaradtunk a piros-fehér együttesek derbijén. Most is szívesen látnánk egy hasonló gólt, hiszen annak szerzője már a mi soraikat erősíti, és úgy tűnik pályára is léphet.
Sajnos továbbra is a kupameccs negatív hozadékait nyögjük. Bár a három sérültünk megkezdte a rehabilitáló edzéseket, de így a jánoshalmi találkozót követő második hétvégén sem számíthatok rájuk. Öröm az ürömben, hogy Pölöskei Péter sérülése az első riadalom ellenére nem volt súlyos, tudott edzeni és pályára is léphet. Ennek köszönhetően ugyanaz a tizennyolc ember áll majd rendelkezésemre, akikre a legutóbbi bajnokin számíthattam. Ebben persze közrejátszott az is, hogy a kispadon kiadó egyetlen szabad helyért folytatott heti külön versenyt újra Popescu Robert nyerte meg, a rehabilitációt végző játékosaink közülismertette a humán erőforrással kapcsolatos legfrissebb fejleményeket Boros Tibor.
A hiányzó Balogh Alex, Székely Dávid, Vincze Dániel trió ellenére erős csapatot tud pályára küldeni a stáb, ami a pontszerzési esélyünket is növelheti.
Több csatornán keresztül is feltérképeztük az ellenfelet, amely stabil védelemmel rendelkezik. Ez adja a fő erősségét, az ellenfél kapuja előtt pedig a fizikai párharcokkal próbál dominanciát teremteni. Ezek a játékelemek tőlünk sem állnak távol, nem gondolom úgy, hogy ilyen tekintetben a csoportban tartanunk kellene bárkitől is. Hogy ebben, vagy a kombinatív játékban sikerülne őket felülmúlnunk, az tulajdonképpen mellékes szempont, a lényeg a három pont megszerzésén lenne számunkra – fogalmazott a szakmai koordinátor, aki szerint jó hangulatban telt a heti munka, és a játékosok optimistán várják a vasárnapi fővárosi kihívást.

NB III Keleti csoport, 9. forduló
Október 7., vasárnap, 14.30.
Erzsébeti SMTK–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Sipos Katalin (Nagy Márk, dr. Ambrus Dániel János).

Címlapon: Prasler Thomas akár a fővárosi meccs egyik kulcsszereplője is lehet. Fotó: Csabai István