Kísértett a tavalyi pesterzsébeti párharc

Kísértett a tavalyi pesterzsébeti párharc

Nem sikerült a pontszerzés a fővárosban csapatunknak, amely nem tudta korrigálni az első félidő végén elkövetett szarvashibát. Az ESMTK elleni vereség hatására egy pozíciót veszítve, a 8. helyen állunk a Keleti csoport tabelláján.

Erzsébeti SMTK–Füzesgyarmati SK 10 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Budapest,
300 néző. Vezette: Sipos Katalin (Nagy Márk, dr. Ambrus Dániel János).
ESMTK: Bonica – Lázár B., Privigyei, Markovics, Túri D. – Tóbiás, Bányai, Szabó Á. (Slezák, 81.) – Kovács D., Soós, Horváth L. (Nagy R., 65.). Edző: Turi Zoltán.
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze Á., Raducu, Nagy T. (Kis Sz., 65.), Pataki – Toca, Villand – Pölöskei, Lukács (Kinczel, 73.), Pataki – Prasler (Styecz, 37.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Szabó Á. (45.).

Aktív mezőnyjátékkal telt az első játékrész. Mindkét együttes jól megszervezte a hátsó alakzatát, ennek megfelelően nem igazán tudtak helyzetbe kerülni a támadók. Valamivel többet birtokoltuk a labdát, domináltuk is a mérkőzést, követlenül a szünet előtt egy kihagyás mégis elég volt a házigazdáknak ahhoz, hogy előnnyel térhessenek pihenőre. A 45. percben saját kapujuk elöl villámgyorsan elvégeztek egy szabadrúgást, amit Lukács Zsombor a fél pályánál megakaszthatott volna, de nem állt bele a párharcba, így a lendületből érkező védő létszámfölényt tudott teremteni. Egy kényszerítő után Kovács mesterien tekert középre, és a rövid sarokra helyezkedő két belső védő felett átszálló labdát Szabó Ádám értékesítette fejjel, 1–0.
A bekapott gól a második félidő első húsz percében is zavarokat okozott a játékunkban. Fildan kapusnak két alkalommal kellett veszélyes szituációban játékba avatkoznia. A meccs utolsó negyedére szerkezetet váltottunk,  és amolyan minden mindegy alapon kitámadtunk. Több ziccerünk is volt az egyenlítésre: az egyiknél Pölöskei fejese már átszállt Bonicán, de a gólvonalról mentettek a védők, majd Raducu közeli lövésénél a hálóőr védett nagy bravúrral.
A játék alapján pontot érdemeltünk volna, csak az a kis plusz hiányzott a játékunkból, ami ha meglesz, az élcsapatok rangjára emelhet bennünket. Kísértett a tavaly szeptemberi pesterzsébeti párharc…
Jó:
Bonica, Kovács D., Szabó Á., ill. Fildan, Pataki, Pölöskei.
Boros Tibor: – Az első félidő az utolsó pillanatig a tervezett koreográfia szerint zajlott, de egy kihagyás alapjaiban írta át a meccs forgatókönyvét. A második játékrészre kialakult egy esetleg ki-ki játék, ahol a hazaiak kezdetben bebiztosíthatták volna a győzelmüket, később viszont megvoltak a pontszerzéshez szükséges ziccereink.

Kép: Pataki Zaza ezúttal is megbízható formában játszott, nem rajta múlott, hogy pont nélkül maradtunk a fővárosban. Fotó: Nagy Marcell