Nyerni kell, hogy terven belül telelhessünk

Nyerni kell, hogy terven belül telelhessünk

Vasárnap a tavaszról előrehozott első körrel lezárul az őszi idény az NB III-as labdarúgó-bajnokságban. Csapatunk Nyírbátorban lép pályára, ám ezzel még nem ér véget a feladatok sora, mivel a Magyar Kupában is versenyben vagyunk, ahol december 5-én az NB II-es Tiszakécskét fogadjuk.

Pici változatosságot vittünk a heti munkába azáltal, hogy a szokásos hétfői nap mellet a csütörtökit is a pihenésre szántuk. Ezáltal négy rövidebb időtartamú, de intenzívebb edzéssel hangolódtunk a találkozóra. Egy-két finomítást gyakoroltunk is a héten, amit próbálunk majd alkalmazni a Nyírbátor ellen – mondta a felkészülés kapcsán Boros Tibor szakmai koordinátor.
A vasárnapi bajnoki ellenféllel szemben a pontvadászat nyitányán 1–1-es döntetlent játszottunk idehaza. Balogh Alex góljával már a 10. percben előnyt szereztünk, a folytatásban hiába játszottunk nyomasztó fölényben, képtelenek voltunk újra betalálni, az ellenfél viszont a második félidő derekán összehozta az egyenlítő gólt, és meglepetésre hazavitt egy pontot. A nyírségi gárda furcsa módon vendégségben volt eredményesebb ősszel. A 27 pontjából 15-öt is házon kívül hozott össze, és csupán Sajóbábonyban szenvedett vereséget.
Az előző heti döntetlennel sajnos lecsúsztunk a dobogóról, ezzel együtt a szezon kezdetén meghatározott céljainkon belül vagyunk a tabellán elfoglalt negyedik helyezéssel. Ahhoz viszont, hogy ez így is maradhasson, szinte biztosan győzelemre van szükségünk. Ennek a szellemében lépünk pályára, a célunk egyértelműen mindhárom pont begyűjtése – tette hozzá a szakember.
A dobogó egyetlen kiadó pozíciójára három riválisunkkal pályázunk, közel azonos eséllyel. Közülük valamennyi az otthonában szerepel, ami könnyedség lehet, de önmagágában még nem garancia a sikerre. Mi pedig rendelkezünk olyan stabil hátsó alakzattal, amelyre vendégként is lehet építkezni…
– Balogh Alexet leszámítva komplett kerettel várjuk a mérkőzést, ami a szakmai munkára nézve pozitív visszajelzés, így az idény végéhez közeledve A speciális nagyváradi kezelésnek hála, Raducu Sorin is teljes értékű munkát végzett a héten, így semmi akadálya annak, hogy visszafoglalja helyét a védelem tengelyében. A fiúktól a tétnek megfelelő elszántságot várunk, remélhetőleg ezzel sem lesz gond fogalmazott Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 16. forduló
November 25., vasárnap, 13.00.
Nyírbátori FC–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Szilágyi Sándor (Tőkés Róbert, Kovács Zoltán).

Címlapon: A Nyírbátor elleni nyári hazai meccsen helyzetek tömkelegét hagytuk ki, ezért kellett beérnünk egyetlen ponttal