Negyedik helyen zártuk az évet

Negyedik helyen zártuk az évet

Győzelemmel fejezte be a bajnokság őszi részét csapatunk. A tavaszról előrehozott 16. forduló keretében tetszetős játékkal gyűjtöttük be a három pontot, ezzel a tabella negyedik helyéről várhatjuk a március eleji folytatást.

Nyírbátori FC–Füzesgyarmati SK 03 (02)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Nyírbátor, 100 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Tőkés Róbert, Kovács Zoltán).
Nyírbátor: Vasas – Sárosi, Bernáth, Boros, Bagi (Kovács E., 82.) – Fenyőfalvi, Müller – Terdik, Vámos, Reznek (Pálinkás, 82.) – Katona Gy. Edző: Szilágyi Krisztián.
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze Á. (Szilágyi, 83.), Raducu, Toca – Achim – Kinczel, Kis Sz. (Lukács, 69.), Villand, Pataki – Pölöskei (Prasler, 69.), Székely. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Villand (38.), Kis Sz. (42.), Prasler (75.).

A kezdeti kölcsönös pozicionálás után magához ragadta a kezdeményezést a csapatunk, és negyedóra elteltével egyre nagyobb mezőnyfölénybe került. A hazaiak meglehetősen passzívak voltak az előrejátékban, erejüket kimerítette, hogy levédjék térfelüket és a kapujuk előtti harmadot. A félidő közepétől folyamatos nyomás alá helyeztük az ellenfelet, futószalagon alakítottuk ki a helyzeteket, levegőben lógott a vezetés, de hol a kapufa, hol a kapus hárította a kísérleteket. A jelentős fölény a félidő hajrájában érett góllá. A 38. percben Kinczel jobbról lőtte át a hosszú oldalra a labdát, az ott érkező Villand Róbert fej magasságból, akrobatikus mozdulattal, a levegőben úszva jobb külsővel bombázott a felső sarokba, 0–1. Hamarosan jött az újabb találat is. A 42. percben több passz után Kis Szabolcs kényszerítőzött Pölöskeivel, aki sarokkal tálalt vissza elé, a középpályás úgy vette át a labdát, hogy azzal helyzetbe is került, és 14 méterről laposan lőtt a kapus lába mellett a hálóba, 0–2.
Szünet után hamar kiderült, hogy nagy lélektani előnyben van a csapatunk, amit kreatív játékkal foganatosított is az ellenfélben. Többször járt lábról-lábra a labda, tetszetős támadásokkal kerültünk a nyírbátori védelem mögé. Futószalagon érkeztek a pontrúgások és a beadások, de a hazaiak hősiesen verték vissza a rohamokat. A játékrész közepén végrehajtott kettős csere újabb lendületet adott. A 75. percben a röviddel előtte pályára lépő Prasler Thomas tanárian lépett ki a lesre játszó hazai védők közül és egy hosszabb vágta után, a 16-os vonaláról erőből lőtte a labdát a kapuba, 0–3. A maradék időben is többször pattogott a játékszer a hazaiak büntetőterülete előtt, a legvégén pedig Fildan Calint is megtornáztatták a bátoriak, aki Katona löketét tolta ujjheggyel szögletre.
A csapat a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, ami megfelelő eredménnyel is társult.
Jó: Katona Gy., Vasas, ill. Villand, Kis Sz., Achim, Kinczel, Prasler.
Szilágyi Krisztián: – Ma egyértelműen jobb volt a Füzesgyarmat, így megérdemelten is győzött.
Boros Tibor: –
A játékosok megértették, hogy ennek a mérkőzésnek óriási tétje van az ő szempontjukból. Nem csak a hozzáállásuk és akarásuk, de a teljesítményük is dicséretet érdemel.

Kincses Gábor

Kép: A sérülésből visszatérő Raducu Sorin ismét megbízható pont volt a védelem tengelyében. Fotó: Agócs László