Nyerésre játszunk a Tállya ellen

Nyerésre játszunk a Tállya ellen

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában a 11. forduló mérkőzéseit vívják vasárnap a csapatok. Az 5. pozíciót elfoglaló csapatunk Ibrányba látogat, ahol a tabella 8. helyén álló Tállyával méri össze felkészültségét.

A Tokaj-hegyalja szomszédságában fekvő, alig 1900 lelkes borsodi település képviselője tavaly pengeélen táncolva maradt benn a harmadik vonalban, idén viszont erős középcsapattá nőtte ki magát, és mindössze két ponttal gyűjtött kevesebbet nálunk. Mindez jelzésértékkel is szolgálhat, hogy nem várnak ránk könnyű percek.
Úgy gondolom megfelelően sikerült feltérképeznünk ellenfelünk játékát, érintőlegesen ezt az edzéseken figyelembe is vettük, de alapjában véve a heti munka érdemi részét a saját játékrendszerünk és futball filozófiánk iskolázása jelentette mondta elöljáróban Boros Tibor szakmai koordinátor. A szezon közben megvont konklúziót követően, a stabilitásunk minden meccsen megfelelő volt, most már a támadójáték hatékonyságában, valamint helyzetkihasználásban kell előrelépnünk az idény maradék részében, így a Tállya ellen is. Úgy vélem, megtettük az ehhez szükséges szakmai lépéseket, és joggal bízhatunk benne, hogy ez már két hét gyakorlás után is vissza fog köszönni a pályán.
A szakmai vezető azt is hozzátette, hogy a heti munka kitűnő hangulatban folyt. Mindez a pillanatnyilag elfoglalt ötödik hely ismeretében érthető is, hiszen terv közelben teljesítenek a fiúk. Ugyanakkor lazításra sincs lehetőség, mivel a 10. pozíciót elfoglaló Eger hátránya is csupán 3 pont. A hírek egyébként arról szólnak, hogy a Tállyának több sérültje akad, igaz ebben a tekintetben nálunk is volt már rózsásabb a helyzet.
A maródi játékosaink közül Prasler Thomas pénteken bekapcsolódott a felkészülésbe, de gyorsan kiderült, hogy a terhelés hatására még érzékeny a lábfeje. Szerencsére Vincze Dániel és Balogh Alex teljes értékű munkát tudott végezni és Székely Dávid is panaszmentesen edzett. Kidőlt viszont a sorból ellenben a keddi tréningen Kinczel Ervin, akinek a lábfej sérülését injekciós kezeléssel próbálják helyrehozni az otthonában. Az elsődleges feladat a hiányzóink nélkül is a stabilitásunk fenntartása lesz, e mellett komoly hangsúlyt helyezünk a hatékonyabb támadójátékra. Konkrétan kapott gól nélkül szeretnék lehozni, egyben győzelemmel zárni a találkozót fogalmazott Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 11. forduló
Október 21., vasárnap, 14.00.
Tállya KSE–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Sándor Csaba (Kovács Zoltán, Gavalla-Kulcsár Judit).

Címlapon: Toca Bogdanra nem csak a hátsó alakzatban, de a pontrúgásoknál az ellenfél kapuja előtt is kulcsszerep hárulhat. Fotó: Erdős Csaba