A vártnál könnyebben ment

A vártnál könnyebben ment

Az idény legmagabiztosabb győzelmével folytatta bajnoki szereplését csapatunk, amely a Tállya alkalmi otthonául szolgáló ibrányi sporttelepről tért haza 3 ponttal. A 11. fordulóban aratott sikert „megágyazta”, hogy Pölöskei Péter már az első két támadásunkat gólra tudta váltani. Maradtunk a tabella 5. helyén, de már csak 3 pontra vagyunk a dobogótól.

Tállya KSE–Füzesgyarmati SK 04 (02)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Ibrány,
120 néző. Vezette: Sándor Csaba (Kovács Zoltán, Gavalla-Kulcsár Judit).
Tállya: Tarr – Paranai, Minczér, Belényesi, Turcsik – Nyitrai, Bihari – Bocsi, Mihálszki, Lippai (Berecz, 87.) – Ondó. Edző: Uray Attila.
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze Á., Raducu, Toca – Achim, Kis Sz. (Lukács, 74.), Villand, Pataki (Styecz, 82.) – Székely, Pölöskei, Balogh (Szilágyi, 76.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Pölöskei (2., 4.), Raducu (47.), Székely (72.).

Álom rajtot vettünk, hiszen az első két támadásunkat nyomban gólokra váltották a fiúk. A 2. percben Pataki Zalán bal oldali beadását Pölöskei Péter először még a kapusba passzolta, a kipattanót azonban közelről már bekotorta, 01. A 4. percben Achim Ádám ívelt a jobb szélről kapu elé, a labda ismét Pölöskei Pétert „találta meg”, aki pár lépésről a bal felső sarokba lőtt, 0–2. A jó kezdés megadta a magabiztosságot, így a folytatásban is nyomás alatt tartottuk a Tállya kapuját. Futószalagon alakultak ki a helyzetek, de a hazai kapus többször is remekül avatkozott játékba. A félidő legvégén kijöttek a szorításból a házigazdák, azonban ez csak négy szögletben mutatkozott meg, amiket magabiztosan hárítottak Raducuék.
Góllal indítottuk a második félidőt is. A 47. percben Kis Szabolcs szögleténél a felugró Raducuról és a kapusról közösen Vincze Ákoshoz pattant a labda, aki átemelte az ötösön álló hálóőrt, Raducu Sorin pedig közelről, félfordulattal, fejmagasságból spiccelte a hálóba labdát, 03. Mindez mintha lelkiekben is megtörte volna a hazai gárdát, ennek eredményeként ismét jöttek a veszélyes akcióink és az újabb gól sem váratott sokat. A 72. percben Székely Dávid harmadik ziccerét váltotta gólra, miután15 méterről lőtt pontosan a kapus mellett a hálóba, 04. Az utolsó negyedórában sem változott a játék képe. Ez az időszak a csereként beszálló Lukács Zsomborról szólhatott volna, de a támadó három ordító lehetőséget is elpuskázott, így a további gólarányjavítás elmaradt.
Jó:
Tarr, Belényesi, Turcsik, ill. az egész vendégcsapat.
Boros Tibor: – A mérkőzés előtt két célt határoztunk meg: miszerint kapott gól nélkül, és hatékonyabb támadójátékkal kell lehozni a találkozót. Mindkét elképzelésünk teljesült.
Uray Attila: – Gratulálok Berecz Mátyás első NB III-as mérkőzéséhez! Részünkről a többi a futball meggyalázása volt, elismerésem ugyanakkor a gyarmatiaknak!

Dr. Kincses László

Kép: A sok jó teljesítmény közül is élre kívánkozik Raducu Soriné, a saját és az ellenfél kapuja előtt is határozott volt. Fotó: Agócs László