Növeltük előnyünket a tabella élén

Növeltük előnyünket a tabella élén

Zsinórban a nyolcadik meccsét is eredményesen zárta csapatunk az NB III-as labdarúgó-bajnokság szombati 10. fordulójában. Három védőnket nélkülözve, kissé tartalékosan sikerült legyőznünk a Tállyát a kiválóan játszó Máriusz duplájával. Mivel a közvetlen riválisaik nem tudtak nyerni, így immár 2 pontnyi előnnyel vezetjük a Keleti csoport mezőnyét a Jászberény előtt.

Tállya KSE–Füzesgyarmati SK 12 (01)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Tállya,
140 néző. Vezette: Horváth Máté (Kovács Brankó, Kövér Tamás).
Tállya:
Tarr – Bihari (Toldi, 46.), Minczér (Németh, 32.), Csicsvári, Fenyőfalvi – Ohár, Szegedi – Kelemen, Sárosi (Ondó, 64.), Bocsi – Potyka. Edző: Uray Attila.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Fejes – Villand – Székely, Máriusz, Kis Sz. (Katona Gy., 64.), Pataki (Bajnók, 85.) – Popescu (Lukács, 70.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Ohár (55.), ill. Máriusz (40., 61.). Kiállítva: Kelemen (71.).

Az első pár perc után alább hagyott a kezdeti lendületünk és szokatlan módon sok egyéni technikai hibát vétettek a játékosaink. Meglátszott, hogy régen játszottunk már két belső védővel, akadtak helyezkedésbeli problémák, de igazi helyzetet így sem tudott kidolgozni a Tállya. Sajnos a támadásainkban nem volt erő, egyedül Máriusz játéka volt dicsérhető, akinek a félidő hajrájában egy lekészítés után 22 méterről sikerült átlőnie a védelmet. Ez a jelenet volt a félidő legszebb momentuma, ami gólt is eredményezett.
Szünet után már egy fokkal jobban játszottunk, de így is elmaradtunk az korábbi hetek teljesítményétől. Egy bedobás utáni labdavesztést követően egalizáltak a hazaiak az 55. percben. Ohár Román egy 25 méterről megítélt szabadrúgást tekert védhetetlenül a jobb sarokba, 1–1. Szerencsénkre Máriusz továbbra is nagy kedvvel játszott és a 61. percben lekopírozta előző gólját, 1–2. Cserékkel próbáltuk élénkíteni a támadójátékot, ekkor már többször sikerült a védelem mögé kerülnünk, de csak kapufáig jutottunk. Rontotta hazaiak esélyeit, hogy a szitkozódó Kelement a 71. percben kiállította a játékvezető, mégis a végén közel jártak az egyenlítéshez. A 93. percben Raducu rúgott luftot a kapunk előtt, a középre passzolt labdát Szilágyi sodorta a hálóba. Néhány pillanatra veszve voltak a pontok, mert a játékvezető középre mutatott, a jobb szögben álló asszisztens jelzésére azonban – néhány másodpercnyi konzultációt követően –, kezezés miatt visszavonta a találatot. Ezzel pedig a nyolcadik győzelmünket arattuk.
Jó: Fenyőfalvi, Ohár, Szegedi, Bocsi, Potyka, ill. Máriusz (a mezőny legjobbja), Vincze, Villand.
Uray Attila: – A döntetlenre rászolgáltunk volna, a játékvezető megfosztott minket egy szabályos góltól, de minden játékosunkkal maximálisan elégedett vagyok.
Boros Tibor:Az előzmények miatt nem számítottam magas színvonalú játékra, de annál koncentráltabb teljesítményt vártam. Most ezt sem kaptam vissza, pozitívum, viszont, hogy ilyen gyenge teljesítménnyel is be tudtunk darálni egy masszív csapatot, ami a korábbiakban nem volt ránk jellemző. Nagyon remélem, hogy jövő héten is ugyanolyan nyugodt körülmények között tudunk dolgozni, mint az előző években!

Dr. Kincses László

Címlapon: A fiúk értékes pontokat hoztak haza Tállyáról. Fotó: Erdős Csaba