A látványnál fontosabb lesz az odaadás

A látványnál fontosabb lesz az odaadás

NB III-as történelmünk első mérkőzésére készülhetünk úgy, hogy a tabella éléről várhatjuk a kezdőrúgást. A pontvadászat 10. fordulójának hetes nyerő szériával futunk neki a tabella 14. helyén tanyázó Tállya vendégeiként, a hírek szerint nagyszerűen előkészített pályán.

Ez lesz a két gárda harmadik összecsapása házon kívül, de Múcsony és Ibrány után most először találkozunk velük a tényleges otthonukban.
A házigazda alakulat a legrosszabb 13. helyezettként kiesett a legutóbbi bajnokságban, de azután a SZEOL SC szétszéledése benn és egyben tartotta. A lehetőségeihez mérten igyekezett fiatalítani és erősíteni. Jól is kezdte az évet, az utóbbi négy meccsen azonban terméketlen maradt, ami értékes pozíciókba került.
Ellentétes utat járunk be velük, immár hét hete nem veszítettünk pontot, de szeretnénk tovább nyújtani ezt a szériát.
A megszokott meccskeretünkben lesz néhány változás a sérültek és egyéb igazolt hiányzók miatt. Ez a variációs lehetőségeinket érinti, de a lendületünket remélhetőleg nem töri meg és a jelenlegi pozíciónk további plusz motivációt, energiát szabadít majd fel fejtette ki a meccs kapcsán Boros Tibor.
A vezető arról is beszélt, hogy a hiányzók helyén az U19-es együttes legtehetségesebb tagjai kaphatnak bizonyítási lehetőséget.
A felkészülésünkben ismét a lélektani tényezők játszották az elsődleges szerepet. Az elmúlt két találkozó igazolta, hogy mentálisan együtt vagyunk, hiszen számunkra kedvezőtlen helyzetekből tudtunk tőkét kovácsolni magunknak. Tisztelve az ellenfelünket, most is nyílt, őszinte játékra törekszünk majd. Nem várok látványos játékot, de teljes odaadást igen. Könnyebb megkövetelni a magas szintű koncentrációt, mint a csapatjátékot, de bízom benne, hogy az is működni fog tette hozzá a szakmai koordinátor!

NB III Keleti csoport, 10. forduló
Október 12., szombat, 14.30.

Tállya KSEFüzesgyarmati SK
Vezeti: Horváth Máté (Kovács Brankó, Kövér Tamás).

Kép: A fiúk nagyon fogadkoznak a tállyai meccset illetően. Fotó: Erdős Csaba