Nincs győzelmi kényszer, de azért…

Nincs győzelmi kényszer, de azért…

Sorrendben harmadik borsodi riválisával találkozik csapatunk vasárnap 17 órától a csapatunk. Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportja 27. fordulójában a sereghajtó, Sajóbábony otthonában vendégszerepelünk – reményeink szerint a három pont igényével.

A két együttes tabellán elfoglalt pozíciója alapján egyértelműen mi tűnünk a 90 perc favoritjának, ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a kiesés elkerüléséért küzdő hazai gárda harci kedvét felfokozhatja a cél. Ezt várjuk magunktól is…
Legalább hat pont begyűjtésével kalkulálunk a hátralévő négy fordulóban, azzal megfelelhetnénk az eredeti célkitűzéseinknek, és az öt között zárhatnánk az évet. Így az idény végéhez közeledve sokasodnak gondjaink, amik leginkább a sérülésekre vezethetők vissza. Mivel stabilan a terveinken belül vagyunk, tehermentesen léphetünk pályára Sajóbábonyban. Ezért is tehetjük meg, hogy a könnyebben sérült játékosaink szerepeltetését ezúttal nem kockáztatjuk, inkább az idény finisében vetjük be őket – mondta el Boros Tibor szakmai koordinátor.
A tabellán pillanatnyilag 4 ponttal előzzük meg a közvetlenül mögöttük tanyázó Putnokot, amely a Sényőt fogadja, továbbá 6-tal a Tiszaújvárosban szereplő Nyírbátort. A közvetlen riválisokhoz képest tehát a mi hétvégi feladatunk tűnik a legkedvezőbbnek, ami persze csalóka, hiszen az erőviszonyok kiegyenlítettek, a Sajóbábony ráadásul kifejezetten hazai csapatnak számít, hiszen 21 pontjából 17-et saját pályáján gyűjtött be!
A két tartós sérültünk, Achim Ádám és Nagy Tibor mellett két játékosunk rendelkezik négy sárga kártyával. Előbbiekre a meccskeretben sem számíthatunk, utóbbiakat és a könnyebb sérülteket a kezdőben nem vesszük figyelembe. Részben tehát a kényszer, részben a lehetőség biztosítsa miatt azok kapnak lehetőséget vasárnap, akik a bajnokság jelentős részében tartaléksorban szerepeltek. Az elképzeléseket természetesen a játékosokkal is megosztottam az utolsó edzésen. Biztosítottam őket róla, nincs eredménykényszer, ennek ellenére teljes egészében bízom abban ha nem is feltétlenül könnyű mérkőzésen –, hogy győzelemmel hagyják el a pályáttette hozzá Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 27. forduló
Május 12., vasárnap, 17.00.
Sajóbábony VSE–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Káprály Mihály (Nyerges Zsolt, Csóra Szabolcs).

Kép: Támadóinkra, Székely Dávidra és Popescu Robertre különösen fontos szerep hárulhat hétvégén. Fotó: Erdős Norman