Nem termett pont a sereghajtó otthonában

Nem termett pont a sereghajtó otthonában

Kellemetlen vereséget szenvedett csapatunk vasárnap a sereghajtó otthonában. Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Sajóbábony mért ránk rendítő csapást, amely 3 góllal büntette az első félidei szerény produktumunkat. Ezt pedig már a szünet utáni feljavuló teljesítménnyel sem tudtuk helyrehozni.

Sajóbábony VSE–Füzesgyarmati SK 42 (30)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Sajóbábony, 1
80 néző. Vezette: Káprály Mihály (Nyerges Zsolt, Csóra Szabolcs).
Sajóbábony: Giák – Tucsa, Fazekas (Molnár M., 45.), Tóth I., Komjáti (Bodnár, 50.) – Engel, Lakatos – Horváth Sz. (Csattos, 78.), Kemény, Balogh D. – Sebők. Technikai vezető: Hronyecz Norbert.
Füzesgyarmat: Ivicsevics – Szilágyi (Kinczel, 46.), Vincze, Szász (Urbán, 84.), Pataki – Villand, Pölöskei – Székely, Faggyas (Kis Sz., 46.), Lukács – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Kemény (10.), Szász (17. – öngól), Balogh D. (27.), Sebők (91.), ill. Kis Sz. (52.), Pölöskei (74.).

Különböző okok miatt felforgatott csapattal léptünk pályára. Nehezen is találtuk a játék ritmusát és már a 10. percben hátrányba kerültünk Kemény 25 méteres átlövését követően, 1–0. Tetézve a bajt, bő negyedóra után Ivicsevics egyik védését követően a kipattanó labdát Szász a saját kapujába belsőzte az ötösről, 2–0. A folytatásban próbálkoztunk közelebb kerülni, de hátul továbbra is ingatag lábakon álltunk. Jól mutatja a helyzetünket, hogy a sajóbábonyiak harmadik találatát megelőzően Székelynek kellett a jobbhátvéd posztján megakasztania egy támadást. A bal oldali szabadrúgásból pedig Balogh beadás helyett kapura lőtt, a meglepett Ivicsevics pedig nem tudta megakadályozni, hogy a labda a rövid felsőben kössön ki, 3–0.
A szünetben kettős cserét hajtott végre Boros Tibor. Kinczel és Kis Szabolcs beállását követően már kezdett hasonlítani a játékunk az korábbi hetekhez. Szinte egycsapásra alakult át a meccs képe. A 52. percben Kis Szabolcs hozta közelebb a pontszerzés reményét, aki 26 méterről tekert egy szabadrúgást a bal felső sarokba, 3–1. Kinczel is komoly zavarokat okozott a bábonyiaknak a pálya jobb oldalán, és sokadik veszélyes beadása a 74. percben újabb góllá érett. A mintaszerűen középre kanyarított játékszert Pölökei Péter bólintotta közelről a hálóba, 3–2. Az utolsó negyedórában Urbán beállítását követően már öt csatárral rohamoztuk ellenfelünk kapuját. Folyamatosan ott pattogott a labda a hazaiak 16-osán belül. A legnagyobb ziccer Székely előtt adódott, a támadó kicselezte védőjét, aki már csak szabálytalankodni tudott vele szemben, a játékvezető viszont nem vett tudomást a nyilvánvaló szabálytalanságról. Az utolsó percekre már csak egyetlen védőnk maradt hátul, ezt használták ki a borsodiak, akik a ráadás első percében Sebők révén bebiztosították a győzelmüket, 4–2.
Könnyen felejthető első félidőt produkáltunk sok hibával, amit a második játékrészre feljavulva sem tudtunk már korrigálni.
Jó: Giák, Kemény, Balogh D., Engel, Sebők, ill. Kis Sz., Kinczel, Lukács, Pataki, Vincze.
Hronyecz Norbert, technikai vezető: – Ezt a mai győzelmet annak ajánljuk, aki a legtöbbet tette érte…
Boros Tibor: –
Több játékosom első félidőben nyújtott teljesítménye minden várakozásomat alulmúlta. A vereség ellenére köszönöm azoknak a labdarúgóimnak a hozzáállását, akik velem együtt tudják azt, hogy mit jelent Füzesgyarmatért küzdeni.

Dr. Kincses László

Kép: A négy kapott gól ellenére nem Ivicsevics Márk volt a sajóbábonyi meccs főszereplője. Fotó: Erdős Norman