Nem sikerült a főpróba, jobb előadást remélünk

Nem sikerült a főpróba, jobb előadást remélünk

Balszerencsésen alakult csapatunk vasárnapi bajnoki főpróbája. Egy héttel a kisvárdai rajt előtt az NB III-ban újonc Körösladány MSK együttesét fogadtuk, amely négygólos vereséget mért ránk. Sajnos túlságosan sokat hibáztunk elöl és hátul egyaránt, erősen kiütközött az összeszokottság hiánya.

Füzesgyarmati SK–Körösladány MSK 0–4 (0–3)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 300 néző. Vezette: Takács T.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Sundas, Lippai, Szabó R., Achim Á. – Vajda, Hussein, Tóth O., Cigan – Popescu. Játszott még: Ferenczi, Márkus, Ádám, Kis Sz., Bálint, Brúnó, Erdős-Balizs, Molnár Sz., Kiss G., Mazán, Balogh G. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Körösladány: Nagy B. – Prasler, Szántó, Vincze D., Krajcsó – Zelenyánszki, Ruzsa – Burai, Mácsai, Papp – Ilyés. Játszott még: Ivicsevics, Szabó V., Malkócs, Talpalló, Bartik, Gyomai, Szabó Á., Knyihár, Pusztai. Vezetőedző: Fodor Sándor.
Gólszerző: Ilyés (3., 75.), Ruzsa Z. (13. – 11-esből), Papp Zs. (38.).

Csapatunkban először kapott helyet a Tiszaújvárosból frissen igazolt 22 éves védő, Lippai Tibor, illetve több próbajátékossal egyetemben a kispadon jutott hely a 19 esztendős bekknek, Kiss Gergő Józsefnek, akit Ferenczi Józsefhez, Csörgő Raulhoz és Molnár Szabolcshoz hasonlóan a Balmazújvárosi FC U19-es együttesétől igazoltunk le.
A vendégek kezdtek jobban, már a 3. percben bevették a kapunkat, miután egy bal oldali beadást az ötösről Ilyés Tamás bólintott a hálóba, 0–1. A folytatásban is a kék-fehérek akarata érvényesült, ennek a 13. percben újabb találattal adtak nyomatékot. Egy akciójuknál a védőink nem tudtak felszabadítani, Fildan Calin kapus elhúzta Papp Zsolt lábát, a megítélt büntetőt pedig Ruzsa Zoltán értékesítette, 0–2. Az egységesebb képet festő látogatók az ivószünetig dominálták a játékot, a legénységünk csak a félidő második felére kapott lábra. Abban az időszakban Nagy Bálint három alkalommal mentett nagyot a kapuban, ennek köszönhetően újabb gólt csak az övéi tudtak szerezni, akiknél a 35. percben egy kontra végén Papp Zsolt is betalált, 0–3.
Popescu Robert kapuvasa vezette be a második félidőt, említésre méltó eseményt ezt követően azonban már csak Ilyés Tamás és Fildan Calin kettős „párharca” jelentett. A 65. percben a kapus győzött, miután a bal felső sarokból kitolta a támadó 25 méteres bombáját, 10 minutával később viszont már a csatár örülhetett. A fürge játékos a félpályáról lépett ki a védőink díszkíséretében, 18 m-ről ellőtte a labdát, amely a menteni igyekvő hálóőrön átpattanva került a kapuba, 0–4.

Boros Tibor: – Az első pár perc során elkövetett elkövetett demoralizáló hibák alapjaiban húzták keresztül a számításainkat. Kétgólos hátrányában görcsösen próbálkoztunk, de nem volt meg a dinamizmus és a kreativitás, nem kis feladat megtalálni jövő hétig a megoldást. Gratulálok a ladányiaknak, sok sikert kívánok nekik a bajnoksághoz!
Fodor Sándor: – Játékosaink jól álltak a mérkőzéshez, tudunk gyakorolni egy új formációt. Nagyon jól töltöttük meg tartalommal a 90 percet, bár a labdakihozatalnál még voltak hibák, pozitívum viszont, hogy szép gólokat lőttünk. Jól zártuk a felkészülést, de leglényegesebb számunkra az, hogy a bajnoki rajtunk jól sikerüljön. Szeretnék sok sikert és sérülésmentes szezont kívánni mindkét csapatnak!

Jeneses László

Kép: Csapatkapitányunknak, Fifinek” a csabai meccshez hasonlóan most is négyszer kellett a hálóból kivennie a labdát. Fotó: Molnár Balázs