Nem hagytunk esélyt a Balassagyarmatnak

Nem hagytunk esélyt a Balassagyarmatnak

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság negyedik játéknapján első hazai sikerét aratta csapatunk. A vasárnapi gyarmati derbin a várnál magabiztosabb különbséggel múltuk felül a nyáron jelentősen megerősített nógrádi ellenfelet, mely Benkő-Bíró Norbertet és Fejes Jánost is a soraiban tudhatja tavalyi játékosaink közül.

Füzesgyarmati SK–Balassagyarmati SE 3–0 (2–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 320 néző. Vezette: Somogyi Sára (Bereczki Bence, Minda Gábor).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu, Lippai, Szabó R. – Cigan (Balogh G., 62.), Achim Á., Hussein, Kis Sz. (Tóth O., 78.), Vajda (Márkus, 87.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Balassagyarmat: Megyeri (Balogh P., 46.) – Molnár T., Benkő-Bíró, Szabó N., Fejes – Lami, Király Á. – Kamarás (Gábriel, 75.), Kovács K., Mátyás Zs. (Király O., 64.) – Katona. Vezetőedző: Nagy Tibor.
Gólszerző: Kis Sz. (34.), Popescu (44.), Achim S. (50.).

Az első félidő túlnyomó részében meddő mezőnyjáték folyt. Jobbára mi irányítottuk a játékot, az Ipoly-partiak azonban jól megszervezték a védelmüket, így túl sok lehetőség nem alakult ki támadóink előtt. A 34. percben egy nagy bedobást követően szereztünk vezetést, amit a védők szabadítottak fel tizenhatoson belül. A labdát Kis Szabolcs 18 méterről, középről, kapásból lőtte a bal alsó sarokba, az pedig a kapufát is érintette, 1–0. Közvetlenül a szünet előtt újra a balassagyarmati hálóban táncolt a játékszer. Egy felívelt labdára határozatlanul mozdult Megyeri kapus, Popescu Robert megelőzte őt és a kezei közül szemfülesen csúsztatott a hálóba, 2–0.
A második félidőt is határozottan kezdtük, az 50. percben nem is maradt el a jutalom. Egy kipattanó labda a tizenhatos jobb oldali csücskénél tanyázó Achim Sebastián Zoltán elé került, aki nyomban ráküldte azt ballal, és a labda zsinórban húzva vágódott a csere hálóőr kapujába, 3–0. A folytatásban nagy labdabirtoklási fölényt harcoltunk ki, egy sor helyzet is adódott előttük, újabb találatig azonban már nem jutottunk.

Jó: Achim Á., Achim S., Hussein, Kis Sz., Popescu, Vajda, ill. senki.

Boros Tibor: – A csapatépítés mellett szerettünk volna pontot, vagy pontokat szerezni, ez most sikerült is. Szervezettek voltunk és gyakorlatilag a vendégeknek helyzetet sem engedtünk, a hibáikat pedig könyörtelenül kihasználtuk.
Nagy Tibor: – Jól kezdtük a mérkőzést, nyitottuk a széleket, próbáltunk építkezni, de olyan szinten elfogadhatatlan gólokat kaptunk a kapusunk hibáiból, hogy le is kellett őt cserélnem. Szünet után sem kezdtünk jobban, akkor is egy szerencsés gólt ért el a hazai együttes, amely a létező összes hibánkat kihasználva, megérdemelten győzött.

Kép: A fiúk remekül küzdöttek és ezúttal a befejezésekkel sem álltunk hadilábon. Fotó: Erdős Kiara