Ismerősökkel érkezik a Balassagyarmat

Ismerősökkel érkezik a Balassagyarmat

Az NB III-as labdarúgó-bajnokságban a 4. forduló mérkőzéseit bonyolítják le vasárnap. Csapatunk hazai környezetben szerepel majd, a vendég pedig a fejes Jánossal és Benkő-Bíró Norberttel érkező Balassagyarmat lesz.

Ha kizárólag az eddigi teljesítményekből indulunk ki, tulajdonképpen esélyesként várhatnánk a hétvégét. A helyzet persze közel sem ilyen egyszerű, hiszen 8 nap leforgása alatt ez már a harmadik meccsük lesz a csapatoknak, már pedig a fáradtság képes kiszámíthatatlan dolgokat produkálni a pályán. Az meg már csak ráadás, hogy a hétvégi ellenfélben lényegesen több van annál, mint amit eddig felfedett magából.

– A kécskei meccsünkkel kapcsolatban annyit elmondhatunk önkritikusan, hogy saját játékunk sem volt leiskolázva, az ellenfél kvalitásaihoz igazodva mégis belementünk pár változtatásba, ami nem feltétlenül vált előnyünkre – mondta el Boros Tibor. – Több játékosunk a szokásostól eltérő feladattal lett megbízva, de mivel még nincs kiforrott alapjátékunk, ezért ez nem volt reális elvárás.
A szakmai koordinátor hozzátette, hogy az elmúlt pár napban próbálták egyszerűsíteni a játékukat, ami reményei szerint hatékonysággal párosulhat már a Balassagyarmat ellen is.
– Úgy gondolom, hogy nógrádi együttes önmagával szembeni elvárása is több volt annál, mint ami a szerzett pontokban megmutatkozik – tette hozzá a vezető. – Mi immár tradicionálisan gyengén kezdtük a bajnokságot, ezzel együtt úgy vélem, hogy amelyik fél esetlegesen vereséget szenved, az ideje korán kiszállhat a dobogóért folyó versenyből. Az alapjátékunk további építése mellett most már eredménykényszer is van. Az előttünk álló mérkőzést nagyon szép feladatnak látom, ami a reményeim szerint motiváció lesz, nem pedig béklyóként hat majd azokra az új beszállókra, akik esetlegesen szerepet kapnak.
A 23 tagú állományunkból két támadó hiányzik továbbra is. Csörgő Raul keresztszalag-szakadás utáni rehabilitációját kezdte meg, Kiss Gergő pedig betegségéből felépülve állt edzésbe, de még nincs bevethető állapotban.

NB III Keleti csoport, 4. forduló
Augusztus 16., vasárnap, 17.30:
Füzesgyarmati SK–Balassagyarmati SE
Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep
Vezeti: Somogyi Sára (Bereczki Bence, Minda Gábor)

Kép: A Cegléd ellen mutatott elmúlt heti produktummal, jobb helyzetkihasználás mellett ezúttal is kiegyeznénk. Fotó: Bencsik Ádám