Nem a mi elképzeléseink szerint alakult

Nem a mi elképzeléseink szerint alakult

Súlyos egyéni hibák eredményezték azt, hogy az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjának szombati kiemelt meccsén Füzesgyarmatról is három ponttal távozhatott a listavezető Jászberény. Csapatunk tulajdonképpen önmaga dolgát tette nehézzé a kapitális bakikkal, amit a látogatók kapuja előtt nem tudott kompenzálni.

Füzesgyarmati SK–Jászberényi FC 12 (12)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
200 néző. Vezette: Takács Ákos (Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Raducu, Toca, PatakiVincze D. (Vincze Á., 46.), Villand (Styecz, 16.)Prasler, Kis Sz., Balogh A. (Pölöskei, 74.) – Prasler, Székely. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Jászberény: Miski – Szemere, Szanyi, László, Fejes – Ludasi, Sándor I., Hevesi-Tóth, Szőllősi (Lékó, 65.) – Szanku, Farkas J. (Szabó T., 90.). Edző: Arany László.
Gólszerző: Prasler (29.), ill. Ludasi (11.), Szemere (45.).

A vendégek számára indult jobban a mérkőzés, már a 11. percben megszerezték a vezetést, miután egy bal oldalról beívelt szögletet Ludasi fejelt a hosszú sarokba, 1–0. A folytatásban is frissebbnek tűntek a látogatók, bár az idő jobbára aktív mezőnymunkával telt. Az ivószünet után mintegy varázsütésre megváltozott a játék képe és fölénybe kerültünk. Ebben közrejátszott a Villand Róbert sérülése okozta kényszerű szerkezetváltás, amelyet az eredmény alakulása is sarkallt. Sorra vezettük a támadásokat, míg nem a 29. percben egy szögletből kifejelt labdát Kis Szabolcs a jobb szélről pontosan tett vissza középre, az üresen maradt Prasler Thomas pedig 8 méterről védhetetlenül fejelt a bal felső sarokba, 1–1. Továbbra is aktívabbak voltunk, akadtak lehetőségeink, Styecz Milán például ziccerben rosszul vette át a labdát, így már csak középre tudott játszani, amit kétségbeesetten rúgtak ki a berényi védők. Már-már a szünetre készülődtek a csapatok, amikor mi hozhattuk a labdát, de Vincze Dániel a középpályán az ellenfélhez passzolt, ebből Szemere iramodott meg a jobb szélen, és 15 méteres labdavezetés után, 12 méterről a jobb alsó sarokba rúgta a labdát, 1–2.
Szünet után még nagyobb erőket mozgósítva támadtunk, ellenfelünk pedig kontrákra berendezkedve próbált veszélyt okozni. Praslerék részéről Miski kapuja elé folyamatosan érkeztek a szélről belőtt labdák. A szezon legnagyobb helyzetét Balogh Alex hagyta ki, aki 8 méterről a kapussal szemben zavartalanul vehette át a játékszert, majd a már mozdulni sem képes kapusba bombázta azt. Változatul domináltunk, de egy két veszélyes kontrából a saját kapunk előtt is átéltünk meleg pillanatokat. A jászságiak érthető módon nem különösebben forszírozták a támadásépítést, a kapujuk elé záporozó labdákat azonban stabilan semlegesítették.
Jó: Prasler, Pataki, ill. Miski, Farkas Hevesi-Tóth, Ludasi, Szemere.
Boros Tibor:Összességében most tűnt a leggyengébbnek a teljesítményünk, amit nem feltétlenül taktikai okok eredményeztek, hanem néhány játékosunk súlyos technikai hibái. Összeültünk a stábbal, megvitattuk a hogyan továbbot. Úgy tűnik, nem kísérletezünk tovább, elképzelhető, hogy ez fájó személyi döntésekhez is fog vezetni…
Arany László: Jó iramú és színvonalú mérkőzést játszottunk. Úgy érzem kicsivel több helyzetünk volt és tudtunk két gólt is szerezni.

Dr. Kincses László

Címlapon: Fildan Calin kapusnak nem akadt sok dolga, de kétszer is megoldhatatlan helyzet elé állították a társak. Fotó: Erdős Csaba