Boros Tibor: „Nyílt sisakos, őszinte futballra számítok”

Boros Tibor: „Nyílt sisakos, őszinte futballra számítok”

Az őszi idény eddigi legnehezebb mérkőzése előtt áll csapatunk, amely szombaton 17 órától a Jászberényi FC együttesét fogadja. A vendégek 3 forduló alapján 7 ponttal vezetik a Keleti csoport tabelláját, csak a Tállya tudott döntetlennel hazatérni velük szemben, igaz a hírek szerint hathatós segítséggel. Mindez nem változtat azon a tényen, hogy roppant nehéz és fontos 90 perc előtt állunk.

Az eddigi információink és személyes tapasztalatunk alapján az egyik legkompaktabb, és legerősebb vetélytárssal találjuk szembe magunkat. Ennek megfelelően remek erőfelmérő lesz számunkra a kilencven perc. A felállt védelmek áttörését még tanulnunk kell, a stílusunknak sokkal jobban fekszik egy játszó csapat, már pedig a Jászberény ebbe a kategóriába tartozik. Azt gondolom, hogy a mi esélyünket mindez növeli, hiszen megnyílhatnak előtt szabad területek mondta Boros Tibor szakmai koordinátor.
Az ellenfélnél biztosan lesz két hiányzó, mivel a Tállya ellen kiállított Ilkovics Miklóst egy, Svedjuk Alexet három mérkőzéstől tiltotta el az MLSZ fegyelmi bizottsága. Különösen a Kárpát-aljai származású, korábban Békéscsabán is megforduló Svedjuk nehezen pótolható, ugyanis ő az osztály egyik leggyorsabb szélsője.
– A berényi együttes rendelkezik olyan erősségű állománnyal, hogy három-négy stabil embere kiesését is képes áthidalni, tehát nem feltétlenül tartalékosan érkeznek a vendégek. Számunkra hízelgő, hogy nagyon kellemetlen stílusú csapatnak tartanak bennünket, bízom benne, hogy ez a vélemény a mérkőzés után sem változik majd meg. Egy nyílt sisakos, őszinte futballra számítok és remélem, hogy egy színvonalas találkozón, hazai pályán behúzzuk majd az elvárt győzelmet. A csütörtöki vihar után pénteken már minden a tervezettek szerint alakult a heti munka, a centerpályán tudtuk átvenni és finomítani a csapatszintű taktikai elemeket tette hozzá a szakmai vezető, aki számára jó hír, hogy az izomsérülése miatt a felkészülés java részét kihagyó Sebe Attila a heti munkát már a társakkal végezte, míg a nagyon várt Popescu Robert is elkezdte az óvatos labdás edzéseket.

NB III Keleti csoport, 4. forduló
Augusztus 25., szombat, 17.00.
Füzesgyarmati SK–Jászberényi FC
Vezeti: Takács Ákos (Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd)

Kép: Kinczel Ervinre főszerep hárulhat, Révész Zoltán gyúró remélhetőleg csak epizodista lesz. Fotó: Erdős Csaba