Nehéz helyzetben lévő ellenfél érkezik

Nehéz helyzetben lévő ellenfél érkezik

Az NB III-as labdarúgó-bajnokságban a 27. hét programja került előtérbe hétvégén. Öt találkozót szombaton, kettőt vasárnap rendeznek a Keleti csoportban. Csapatunk az utolsó előtti helyen álló Balassagyarmatot fogadja a Lázár Gyula Városi Sporttelepen. A találkozót szombaton 17 órától rendezik.

A vendégek új edzővel érkeznek, miután a télen a csapatot átvevő Szanyó Károly helyére Rob Kornél került, aki a Tiszafüred elleni 11-es döntetlennel debütált a nógrádiak kispadján. Mindez nem sokat javított a helyzetükön, még mindig kieső helyen állnak, azonban erre aligha lehetnek tekintettel a sárrétiek.
Az erőltetett szerda-szombati menet végén a Gyöngyös elleni eredmény kicsit csúfította az addigi tavaszi bizonyítványt, de a Jászberény ellen már az ismert nehézségeink ellenére is hoztuk az elvárható szintet szervezettségben. A sok hiányzó miatt a támadójátékunk még nem volt hatékony, de Bajnók és Villand felépülésével bővült a bevethető játékosaink száma, ezáltal pedig a taktikai repertoárunk is mondta el az utóbbi hetek summázataként Boros Tibor szakmai koordinátor.
A 8. helyen álló csapatunkra olyan mérkőzés vár, ahol a három pont begyűjtésével matematikailag is biztosíthatja a következő évi NB III-as tagságát. Ezzel teljesülhetne a minimális cél, az idény hátralévő részét pedig arra használhatnánk fel, hogy immár felszabadultan minél magasabbra kapaszkodhassunk fel a tabellán.
Valamilyen szinten megértjük a vendégcsapat nehézségeit, és tisztában vagyunk azzal, hogy az új edző által extra motiváltsággal lépnek pályára a bennmaradás kiharcolása érdekeben. Ami az ő céljuk, az számunkra kötelező minimum, hiszen magasabb szintű elvárásaink vannak a gárdával szemben. Nagyon remélem, hogy ez ambicionálja majd a társaságot, ezért ilyen terén is felülmúlhatjuk az ellenfelünk. A pénteki taktikai értekezleten általánosságban elmondtam a játékosoknak: az utolsó négy forduló kiváló alkalom lesz arra, hogy javítsák az alkupozíciójukat. Számomra a klubérdek az elsődleges, de azt is elfogadom, hogy bizonyos labdarúgóknak a legfőbb motivációt a saját karrierjük jelenti. Ezért is tanácsoltam azt a srácoknak, hogy a következő négy mérkőzésen a maximumot próbálják kihozni magukból. Ilyen szempontból lesz fontos számunkra a szombati mérkőzés, amelyet támadófocival szeretnénk megnyerni emelte ki a GyarmatGyarmat párharc kapcsán Boros Tibor, aki továbbra sem számíthat a lábadozó Popescu, valamint az eltiltott Urbán és Toca játékával.

NB III Keleti csoport, 27. forduló
Május 12., szombat, 17.00.
Füzesgyarmati SK–Balassagyarmati VSE
Vezeti: Kovács Imre (Kovács Brankó, Zsákai Milán).

KÉP: Bajnók Imre kiheverte a sérülését, így szombaton akár vissza is térhet a pályára, amennyiben a szakvezetés is így gondolja. Fotó: Nagy Marcell