Minimális cél pontot szerezni a rangadón

Minimális cél pontot szerezni a rangadón

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjának csúcsrangadóját vívja vasárnap a csapatunk, amely listavezetőként léphet pályára a tabellán 4 ponttal közvetlenül mögöttünk álló Debreceni EAC vendégeként. A találkozón 13.30 órás kezdéssel indul útjára a labda.

A heti felkészülés tekintetében nem különböztettük meg ezt a mérkőzést a többitől, sőt ha összehasonlítjuk az Ózd elleni találkozóval, ott nagyobb hangsúlyt kapott az ellenfél játéka – mondta elöljáróban Boros Tibor szakmai koordinátor. – Természetesen minden tiszteletünk a DEAC-nál folyó szakmai munka előtt, hozzánk hasonló fejlődési pálya tapasztalható az egyetemi klub szakosztályánál. Azzal kapcsolatban is párhuzam mutatkozik, hogy az előző évhez képest sokat javult a kezdőcsapata és a kerete minősége.
Mindkét alakulat a harmadik évét tölti az NB III-ban, ez idő alatt fokozatosan erősödött bele az osztályba, mígnem eljutott a jelenlegi szintre. Az eddigi közös találkozók mérlege nekünk kedvez, hiszen háromszor nyertünk ellenük, és csupán egyetlen alkalommal maradtunk alul. Most ezt a statisztikát szeretnénk javítani.
Bármilyen eredmény is születik a cívisvárosban, mindenképpen a tabella élen maradunk, persze azért nem lehet közömbös játékosaink számára a 90 perc kimenetele. Már csak azért sem, mert ha zsinórban a tizedik bajnoki győzelmünket is begyűjtjük, azzal kedvező esetben tovább növelhetnénk előnyüket.
Háromesélyes mérkőzésre van kilátás, amennyiben jó napot fognak ki a debreceniek, abban az esetben akár le is győzhetnek minket, de minimális célként szeretnénk ezt elkerülni, realitás a pontszerzés – tette hozzá Boros Tibor. – A heti munka során betegség miatt Bajnók Imre hagyott ki edzéseket, illetve Katona György hiányzott igazoltan egy foglalkozásról, aki A-licences edzői tanfolyamra jár. A hét második felére azonban már mindenki rendelkezésre állt, így teljes kerettel várhatjuk a rangadót.

NB III Keleti csoport, 12. forduló
Október 27., vasárnap, 13.30.

Debreceni EAC–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Mencsik László (Soós András, Gavalla-Kulcsár Judit).

Kép: A legutóbbi közös randevún március végén öt góllal nyertünk