Mentális téren kell javulnunk

Mentális téren kell javulnunk

Függetlenül attól, hogy mindkét fél csalódáskeltően kezdte a bajnokságot, igazi rangadóra van kilátás vasárnap, csapatunk harmadik őszi mérkőzésén is. A hét utolsó napján Pesterzsébetre látogatunk, ahol a legutóbbi bronzérmes fogad bennünket 17 órától.

Sajnos a jászberényi vereség után hazai pályán sem tudtak javítani  a fiúk. Az első félidei rossz felfogás okozta a vesztünket a Cegléd ellen, amely a kétgólos előnyéből egyet sikerrel őrzött meg a meccs végéig.
Ez már a második olyan találkozónk volt, ahol nagyon visszafogott teljesítményt nyújtottunk az első félidőben – fogalmazott önkritikusan Boros Tibor szakmai koordinátor. – Pozitívum viszont, hogy mindkétszer sikerült feljavulnunk a második felvonásra, de ezért sajnos pont nem járt. A játékosaink kvalitásait ismerve, teljesen egyértelmű számomra, hogy egyszer sem a képességbeli hiányosságok okozták a súlyos egyéni hibákat, és az ebből fakadó gyenge egyéni produktumot, sokkal inkább mentális okokra vezethető vissza. Bebizonyosodott, hogy egy rangadón több gyenge egyéni teljesítményt nem bír el a csapat! A két eset konklúziója az volt, hogy a mentális felkészülésre kell fektetni a hangsúlyt. Így történt ez a mögöttünk hagyott héten is. Amennyiben néhány emberünknek sikerül levetkőznie ezt a túlzott versenylázat, akkor a saját egyéni teljesítménye és ezáltal a csapaté is megfelelő szintre fog emelkedni.
A kollektív jó szereplésre nagy szükség lenne vasárnap, hiszen ellenfelük a tavalyi bronzérmes lesz, amely erre az évre a feljutást tűzte ki célul. A házigazda ESMTK egygólos sikerrel indított a Hatvan ellen, múlt héten viszont nem bírt egy másik hevesi alakulattal. Pedig Egerben is sokáig neki állt a zászló, hiszen már 2–0-ára is vezetett, azonban elég volt egy 7 perces rövidzárlat a második félidő elején, és fordult a kocka!
Ahogy az eddigiekben eredménykényszerről beszéltem, most tudatosan nem teszem. Egyénileg várom azt, hogy átszakadjanak a mentális gátak! Hogy ez milyen eredményt hoz majd magával, az ok-okozati összefüggés… – tette hozzá az előttünk álló meccs kapcsán Boros Tibor, aki négy játékosra nem számíthat. Meiszter Márk családi okok miatt hagyja ki a meccset, Raducu Sorin lágyéksérüléssel, Karacs Péter a vádlijával bajlódóik, Bajnók Imre pedig edzés közben kapott egy „medvepuszit”. Pozitívumként értékelem, hogy a múlt héthez képest Székely Dávid és Máriusz is teljes értékű munkát végzett.

NB III Keleti csoport, 3. forduló
Augusztus 1
8., vasárnap, 17.00.
Erzsébeti SMTKFüzesgyarmati SK
Vezeti:
Újhelyi Tamás (dr. Ambrus Dániel János, Balla Levente).

Kép: Fejben kell ott lenniük a srácoknak vasárnap ahhoz, hogy megkezdhessük a pontgyűjtést. Fotó: Nagy Marcell