Mély talajon, mélyről jöttünk fel

Mély talajon, mélyről jöttünk fel

Hátrányból fordítva nyerte meg a cigándi bajnokiját csapatunk, az NB III-as pontvadászat vasárnapi 25. játéknapján. A sereghajtó otthonában aratott sikerrel, illetve a dobogón álló két rivális vereségével ismét megnyílhat a lehetőség arra, hogy a pontvadászat hajrájában esetleg előreléphessünk a negyedik helyről.

Cigánd SE–Füzesgyarmati SK 12 (00)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Cigánd, 1
50 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Kovács Zoltán, Szarvas László).
Cigánd: Miron – Baksa (Répási, 89.), Sulák Pavol, Angyal, Varga K. – Lukác, Rjaskó, Kelemen (Bodnárik, 79.) – Fodor, Belényesi (Novotny, 83.), Kovács G. Szakmai igazgató: Gyarmati István.
Füzesgyarmat: Ivicsevics – Styecz, Vincze, Raducu, Toca, Pataki – Székely, Pölöskei (Faggyas, 63.), Villand (Nagy, 88.), Lukács (Szász, 94.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Angyal (57.), ill. Faggyas (76.), Pataki (85.).

Az első félidőben nem alakult ki folyamatos játék a tócsákkal tarkított pályán. Játékosaink a védő harmadunkban jól látták el a feladatukat, de a támadójáték hagyott némi kívánnivalót. Hiányzott a kreativitás, a próbálkozásainkat kimerítették az esetleges felívelések, amik nem jelentettek veszélyt a cigándi kapura, sőt a hazaiak a magas védőik révén gyorsan tudták belőlük támadásba lendíteni a csatárokat.
Szünet után mintha harapósabban jöttek volna ki az öltözőből a srácok. A lelkesedés mellé több kreativitás is társult. A Cigánd továbbra is felívelésekből jelentett veszélyt. Egy ilyen eset végén jó 40 méterről felrúgott labdát a kifutó Ivicsevics Márk röviden öklözte ki, a kipattanót Angyal Norbert 25 méterről, szép mozdulattal visszaemelte az üresen maradt kapunkba, 1–0. Sokáig nem változott meg a játék képe, de Faggyas Milán beállása jótékony hatást gyakorolt és megélénkítette a támadójátékunk. A rutinos szélső aktív volt a mezőnyben, átlövéssel veszélyeztetett és az egyenlítés is az ő érdeme volt. A 76. percben Lukács Zsombor erős középre lőtt labdáját juttatta kapuba, ami meglepte a röviden álló Miron kapust, a középen érkező Faggyas pedig mellett pár lépésről sodorta hálóba a játékszert, 1–1. A győzelem érdekében a cigándiak teljesen kinyíltak, így többször is létszámfölényben vezethettük kapura a labdát. A 85. percben Lukács egy megszerzett labdát Pataki Zalánhoz játszott, aki végig száguldott a bal szélen, mivel a védők az érkezőkre koncentráltak, így a játékos kiszorított szögből bepassz helyett kapura lőtt az ötös sarka tájáról, ami utat talált a hálóba, 1–2. Slusszpoénként még Faggyas vezethette három az egyben kapusra a labdát, de lövését bravúrral hárította Miron.
Csapatunk
játéka sok kívánnivalót hagyott maga után, de az elmúlt két hét sikertelensége után az eredmény kárpótolhat bennünket.
Jó:
Lukác, Angyal, Baksa, Varga, ill. Pataki, Faggyas, Raducu.
Terjék Sándor, technikai vezető: – A hozzáállással és a játékkal nem volt gond, de vezetésünk birtokában két óriási egyéni hiba megpecsételte az amúgy is nehéz sorsunkat.
Boros Tibor: –
A csapat megkapta a megfelelő instrukciókat a mérkőzéssel kapcsolatos teendőkkel. Az első félidőben semmi nem kaptam vissza abból, amit elvártam, ezt a szünetben hangos szóval a játékosok tudtára is adtam. Kihangsúlyoztam, hogy a második félidőre magukra vannak utalva, nekik kell helyreállítaniuk a dolgot. Életemben másodszor csináltam ilyet, most először működött, reményeim szerint azonban a következő tíz évben nem kell ilyen drasztikusan megnyilvánulnom.

Dr. Kincses László

Kép: Miron kapust szünet után gyakran hoztuk nehéz helyzetbe, de a feladata magaslatán állt. Fotó: Erdős Norman