A sereghajtó otthonában vizitelünk

A sereghajtó otthonában vizitelünk

Két vereség után a sereghajtó otthonában javíthat vasárnap csapatunk. A Keleti csoportban a 25. forduló mérkőzései kerülnek napirendre, közöttük a mi cigándi vendégszereplésünk is. A két nappal ezelőtt edzőt váltó házigazdák számára a kiesés elkerülése végett van minden pontra szükség, nekünk viszont a jelenlegi előkelő pozíciónk megőrzése céljából kellene győzelemmel hazatérnünk.

Az ellenfél új edzőt nevezett ki két nappal ezelőtt, ami az esetek többségében pozitív energiákat szabadít fel a csapatoknál, így bizonyára a mi dolgunkat is nehezíti majd. Tisztában vagyunk a Cigánd eddigi játékával, és az új tréner, Gyarmati András által képviselt szakmai értékekkel. Nem számítunk könnyű kilencven percre, ettől függetlenül aligha léphetünk más elképzelésekkel pályára, minthogy a saját alapjátékunkat érvényre juttassuk, és hazaszállítsuk a győzelemért járó három pontot ismertette a vasárnapra vonatkozó elképzeléseket Boros Tibor szakmai koordinátor.
A vezető sérülés miatt változatlanul nem számíthat Achim Ádám és Kis Szabolcs szolgálataira. Kinczel Ervin sárga lapjai miatt kényszerül kihagyni a találkozót, de nem is teljesen egészséges, Urbán Sándort pedig munkahelyi elfoglaltsága hátráltatja.
Az őszi szezonban éppen a Cigánd ellen kezdtünk egy szép sorozatot, amellyel akkor még a dobogóra is fel tudtunk lépni. Ha ez most nem is prioritás, de egy hasonló széria teljesítése elvárás a csapattal szemben, amivel teljesíthetnénk az eredeti célkitűzést is. Bizakodva tekintünk a mérkőzésre, hiszen az előző heti sérültjeink közül Székely Dávid bevethető állapotban lesz, vele minőségileg javul a támadójátékunk. Pölöskei Péternek és Vincze Ákosnak is egy héttel több edzés van a lábában, ennek megfelelően minőségibb játékra lesz képes. Meghatározó jelentőséggel bír, hogy az alapcsapatunk mellett az említett játékosok milyen formát mutatnak majd? A kezdőben további két ember kap majd lehetőséget a bizonyításra, akik az eddigiek során kevesebbet játszók közül, az ő megfelelő teljesítményük is szükséges ahhoz, hogy az elvárásainknak megfelelően, győztesként hagyjuk el a pályát foglalta össze várakozásait Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 25. forduló
Április 28., vasárnap, 16.30.
Cigánd SE–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Szigetvári Márk (Kovács Zoltán, Szarvas László).

Kép: Boros Tibor bízik benne, hogy a bajnokság finisére a csapat visszatér a „nyerő útra”. Fotó: Erdős Csaba