Koncentrált játék, dobogót érő győzelem

Koncentrált játék, dobogót érő győzelem

Hatpontos” mérkőzést vett sikerrel vasárnap a csapatunk, amely a Keleti csoport 14. fordulójában a vele azonos teljesítménnyel álló Putnokot verte magabiztosan. A  sikerrel a tabella 3. helyéről várhatjuk az őszi idény utolsó körét, ami azonban még nem jelent évzárót.

Füzesgyarmati SK–Putnok FC 30 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
250 néző. Vezette: Takács Ákos (Kormányos II. Gábor, Kövér Tamás).
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze Á., Raducu (Nagy T., 34.), Toca – Prasler (Kinczel, 66.), Villand, Kis Sz. (Szilágyi M., 90.), Pataki – Székely, Pölöskei, Lukács. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Putnok: Fülöp G. – Tóth Sz., Madarász (Bodnár, 74.), Süttő (Mezőssy, 74.), Czető M. – Csicsvári – Bene, Csirszki, Zimányi (Illés, 82.), Constantinescu – Katona. Edző: Koszta Péter.
Gólszerző: Pölöskei (8.), Székely D. (71.), Kis Sz. (90.).

Az első valamire való akciónk góllal végződött. A 8. percben Villand a középpályán szerzett labdát, majd a jobb oldalon szöktette Székelyt, aki mértani pontossággal centerezett Pölöskei Péter elé, a támadó pedig becsúszva helyezett a bal alsó sarokba, 1–0. A játékrész derekáig mi irányítottunk, ekkor azonban fordult a kocka, mert a labdaszerzéseink nem jártak sikerrel a támadó harmadban. A Putnok kemény, helyenként durva játékkal igyekezett érvényt szerezni az akaratának, aminek a 34. percben Raducu esett áldozatul, de így sem találta meg a rést a védelmünkön.
Szünet után felhagytunk a letámadással és a pálya középső harmadában próbáltunk létszámfölényt kialakítani. Teljesen kiegyenlített játék folyt a pályán, Villand Robiéknak nem jelentett gondot megszűrni az ellenfél támadásait, és ebben az időszakban már tervszerű támadásokra is futotta erejükből. Ennek ellenére egy ártalmatlan szituáció végén a vendégeknek meg lett volna a lehetőségük az egyenlítésre, de a 64. percben Süttő büntetőjét Fildan bravúrral hárította. Kihasználva a lélektani előnyünket, újabb offenzívába kezdtünk, ami a meccs képét is látványosan átformázta. Hamarjában megszületett a második találatunk is. A 71. percben Lukács szöktette Patakit a pálya bal szélén, aki centerezett, de három játékos is lekésett róla, nem így a mélységből érkező Székely Dávid, aki egy igazítás után 16 méterről kilőtte a bal sarkot, 2–0. A végjátékra már teljesen egyoldalú küzdelem folyt, a csapat jó teljesítményére Kis Szabolcs tette fel a koronát, akit cserére hívtak le, de az utolsó labdaérintéséből még egy pontos lövéssel beállította a végeredményt, 3–0.
A fiúk az előző heti kisiklást követően sokkal koncentráltabban játszottak, ez jelentette a minőségi előrelépést.
Jó: Székely, Pölöskei, Nagy T., Villand, ill. Constantinescu, Csirszki.
Boros Tibor:Vagyunk annyira kiscsapat, hogy egy ilyen győzelem után az öröm legyen az elsődleges… Amit szerettem volna és szakmailag el is vártam, azt a srácoknak sikerült megvalósítaniuk. Gratulálok hozzá!
Koszta Péter: Aki nem látta a mérkőzést, annak felesleges magyaráznom. Tizenegyest hibáztunk, majd adtunk az ellenfélnek egy gólpasszt, és elvesztettük a meccset.

Dr. Kincses László

Kép: Villand Robiék hátul stabilak, elöl pedig gólképesek voltak. Fotó: Erdős Csaba